Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare de la Campionatul Mondial

”Medalia de bronz este o performanţă mare pentru handbalul românesc”, a spus golghetera competiţiei din Danemarca


Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31 – 22 (15 – 8). Astfel, “tricolorele” au reuşit o nouă medalie Mondială, după cea de argint, obţinută în anul 2005, în Rusia, cu Gheorghe Tadici selecţioner.

Pe lângă performanţa de a se clasa pe locul 3 la Campionatul Mondial, România a ieşit în evidenţă şi la echipa ideală a competiţie din Danemarca, acolo unde se regăsesc două jucătoare, Ardean Elisei şi Cristina Neagu.
Mai mult, Cristina Neagu a fost golghetera competiţie, cu 63 de goluri marcate în 9 meciuri jucate şi a fost desemnată de Federaţia Internaţională de Handbal, cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial din 2015. stop_coloana
“Cred că este o performanţă foarte importantă pentru handbalul românesc în ultimii ani, ne-am montat fantastic şi am reuşit să trecem peste faptul că am avut trei înfrângeri în grupă. Am lăsat ultimele picături de energie pe teren în meciul împotriva Norvegiei, am fost atât de aproape de finala mare, de a juca pentru aur. Am câştigat broznul şi cred că este o performanţă mare pentru handbalul românesc. Cred că foarte multă lume crede că adevărata finală a fost meciul dintre România şi Norvegia. Cred că meritul lui Tomas Ryde a fost că nu au apărut tensiuni în echipă, înfrângerile din grupă ne-au unit şi mai tare şi din ele s-au născut victoriile de după. Doar unitatea de echipă, unitatea cu staff-ul, a adus medalia de bronz”, a declarat Cristina Neagu, pentru Prosport. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *