Cristian Pop este campion national la skandenberg pentru a treia oara

Cristian Pop, tanarul perfor-mer din Tihau, comuna Surduc, a reusit pentru a treia oara consecutiv, la numai 19 ani, sa obtina titlul de campion national la skandenberg. De fapt, salajeanul caruia autoritatile locale din judet nu i-au oferit sprijin financiar cand a avut ocazia sa se afirme pe plan internatio-nal, si-a adaugat in palmares in weekwnd trei medalii, una de aur si doua de argint. Cristian Pop ne-a declarat ieri ca, la Campionatul National de Skandenberg, desfasurat in Brasov, a obtinut locul intai la categoria bratul drept, tineret, 60 de kilograme, dar si locul doi la categoria bratul stang, tineret, 60 de kilograme si la categoria bratul drept, seniori, 60 de kilograme. „Concursul s-a desfasurat frumos, insa concurenta este tot mai acerba”, ne spune tanarul cu modestie, asa cum ii sta bine unui campion.

Antrenorul Liviu Ungurusan

il promoveaza

pe tanarul din Tihau
Cristian Pop este legitimat de anul trecut la Clubul Sportiv Alfa Zalau, condus de cunoscutul culturist salajean Liviu Ungurusan. Pana sa fie luat de Ungurusan, Cristi nu avea antrenor si se antrena dupa tutorialele de pe internet. In aceste conditii, a fost campion national stop_coloanade doua ori. Liviu Ungurusan s-a oferit sa il sprijine dupa ce autoritatile locale si judetene i-au refuzat tanarului o finantare de 6.000 de lei pentru a putea participa la Campionatul Mondial din Polonia. La acea vreme, reprezentantii Directiei Judetene pentru Tineret si Sport (DJTS) Salaj spuneau ca institutia nu finanteaza nici o competitie sportiva. Cristian Pop a depus o cerere de finantare inclusiv la Consiliul Judetean Salaj, insa i-a fost respinsa si de catre autoritatea judeteana.
 Campionul din Tihau nu renunta la visul sau si isi propune sa participe in aceasta toamna la Campionatul Mondial de Skandenberg. De aceasta data, mizeaza pe sprijinul financiar al clubului din care face parte si pe cel al Primariei din Surduc. „Ei m-au sustinut financiar si la competitia nationala ce s-a incheiat recent si pentru asta vreau sa le multumesc”, spune Cristian Pop, salajeanul triplu campion national la skandenberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *