Cristian Lazăr, încrezător că va câștiga cursa electorală pentru Primăria Șimleu Silvaniei

În 27 iunie, șimleuanii își aleg noul primar. Cristian Lazăr, candidatul PNL Sălaj, este un candidat tânăr, în vârstă de 27 de ani. Este avocat în Cluj de peste 4 ani de zile, vorbește bine și are multe planuri de viitor pentru comunitatea în fruntea căreia speră să se afle cât mai curând. Vineri, 21 mai, la Șimleu Silvaniei, Cristian Lazăr a susținut prima sa conferință de presă în calitate de candidat la fotoliul de primar. I-au fost alături președintele PNL Sălaj, Lucian Bode, dar și președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălajanu.

Dinu Iancu Sălăjanu este convins că tânărul Cristian Lazăr va fi viitorul primar al orașului Șimleu Silvaniei și și-a exprimat încrederea în competențele și abilitățile candidatului PNL. De asemenea, îl consideră un aliat de nădejde.

“Pentru mine, ca președinte de Consiliu Județean, este o zi de bucurie astăzi pentru că pot să vorbesc despre un tânăr care promite foarte mult și care îmbogățește echipa Partidului Național Liberal prin valoarea lui, și umană și profesională. Am așteptat de multă vreme să ajungem la o astfel de prezentare, pentru că eu consider că implicarea în politică a tinerilor competenți, care au demonstrat în viața lor privată că au ceva de spus, și realizările lor sunt în măsura în care putem să-i felicităm pentru tot ce fac, este de bun augur. Așa este și Cristian Lazăr, un om care poate fi cunoscut și prin CV-ul lui, dar și prin exemplul pe care îl are din familie și din societate. A fost implicat tot timpul în activitățile care au vizat dezvoltarea orașului Șimleu Silvaniei, a făcut cinste întotdeauna prin activitatea lui locuitorilor acestui frumos oraș și face cinste și Partidului Național Liberal”, a ținut să puncteze președintele Consiliului Județean Sălaj.

Ministrul Lucian Bode, liderul PNL Sălaj, a afirmat că avocatul Cristian Lazăr este cea mai bună soluție pentru Primăria Șimleu Silvaniei.

“De ce Cristian Lazăr? Desemnarea unui candidat pentru o funcție atât de importantă reprezintă întotdeauna un proces complex, în cadrul căruia ținem cont de mulți factori: expertiza candidatului, determinarea lui, proiectele pentru oraș, abordarea administrativă și, nu în ultimul rând, susținerea din partea tuturor colegilor liberali. Mai mult, Șimleu-Silvaniei ocupă în sufletul meu un loc special întrucât este orașul adolescenței mele, orașul în care mi-am sedimentat fundamentele educaționale și, poate mai important, orașul care a fost alături de mine, ca om politic, ori de câte ori am avut nevoie. În aceste condiții, vă dați seama că exigențele mele au fost pe măsură. Cu toate acestea, Cristian Lazăr a reușit să ne răspundă la toate aceste întrebări într-un mod care a determinat susținerea necondiționată din partea mea și a tuturor colegilor mei. Personal, cred că este omul potrivit pentru funcția de primar din cel puțin urmatoărele motive: Este un om legitimat profesional, în pofida vârstei. Ca avocat, Cristian a reușit să facă performanță alături de unul dintre cei mai reputați reprezentanți ai breslei, maestrul Radu Chiriță. Este extrem de determinat și ambițios. În ultimele săptămâni, în cadrul nenumăratelor discuții despre cum ar trebui să arate proiectul administrativ pentru Șimleu-Silvaniei am observat aceste două calități în special prin modul în care se raportează la principalele probleme pe care le-a identificat și dârzenia cu care încearcă să identifice cele mai bune soluții. Are viziunea și abordarea specifică generației tinere pe care o reprezintă. Nu e puțin lucru pentru un om politic să aibă curajul să privească în viitor și să creadă cu tărie că este reprezentantul generației care își construiește singură acest viitor. Sloganul cu care Cristian Lazăr va intra în această succesiune de evenimente, precampania și campania electorală, este “Alege Viitorul”, slogan ce evidențiază întru totul personalitatea lui, calitățile pe care le are și abordarea pentru viitorul orașului Șimleu-Silvaniei. Este un slogan care creează un orizont ridicat de așteptare și în egală măsură va trebui să îl responsabilizeze și să îl motiveze. Vreau doar să subliniez că atât eu, profitând de prerogativele portofoliului ministerial pe care îl ocup cât și Dinu Iancu Sălăjanu, în calitate de președinte al Consiliului Județean, și restul colegilor noștri liberali îl vom sprijini cu tot ce ne stă în putință să îl puna în aplicare și, treptat, să facă pași importanți spre viitorul Șimleului Silvaniei, așa cum îl vede el. Pornim această cursă electorală cum am făcut-o întotdeauna, ca o echipă unită, ghidată de același scop, și anume creșterea calității vieții pentru locuitorii acestui oraș”, a declarat liderul PNL Sălaj, Lucian Bode.

Cristian Lazăr crede că șimleuanii își doresc un suflu nou în administrația locală

Cristian Lazăr are speranțe mari legate de votul șimleuanilor și crede că aceștia vor alege schimbarea, un suflu nou și tânăr pentru administrarea comunității lor.

“Le mulțumesc colegilor mei pentru încrederea și susținerea arătată, sunt la prima mea candidatură, am 27 de ani și de profesie sunt avocat. De-a lungul timpului, am fost implicat prin prisma profesiei mele în numeroase proiecte desfășurate atât la nivel local, regional, național, cât și internațional, la nivel european în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, sau poate chiar în fața instanțelor naționale din alte state membre. Prin urmare, în acești ani, am înțeles foarte bine ce înseamnă administrație publică și m-am încărcat cu experiență, în toate zonele în care am activat. Și n-au fost puține aceste zone. Vreau să subliniez că, dincolo de respectul față de lege, principii sau de valori, cariera mea m-a învățat un lucru foarte important – cu puterea cuvântului și greutatea sa poți face multe. Adică, s-o spun mai plastic, cu puterea cuvântului, în situația mea, înclinam balanța spre libertatea unui om, spre aflarea adevărului, sau spre apărarea drepturilor și libertăților fundamentale. Prin urmare, pun mare preț pe acest lucru și, cu această lecție învățată, vreau să vin și în administrație. Pentru că eu cred că lucrurile se întâmplă similar aici. Adică cred că în administrație, prin puterea cuvântului, prin activitățile noastre, prin acțiunile noastre, putem și suntem datori să înclinăm balanța spre o administrație performantă, transparentă, preocupată de dezvoltarea comunității și de asigurarea unui nivel ridicat al calității vieții oamenilor din comunitatea noastră. Proiectele mele cuprinse în programul administrativ, despre carea voi vorbi în perioada care urmează, nu vor fi realizate de unul singur, sub nici o formă. Am învățat un lucru…singur poți să faci foarte multe lucruri, însă, alături de o echipă, poți să faci totul. Și eu cred în acest lucru cu tărie, și pentru asta, a doua zi după alegeri, îmi propun să ne adunăm cu toții, să creștem această comunitate și să dăm viață proiectelor pe care sunt convins că ni le dorim cu toții”, a declarat Cristian Lazăr.

Acesta a mai punctat faptul că se va zbate din răsputeri pentru a atrage cât mai multe fonduri pentru dezvoltarea orașului de sub Măgură și a ales să își prezinte proiectele și programul administrativ fiecărui șimleuan în parte.

Întrebat fiind de reporterul Graiul Sălajului care va fi primul lucru pe care îl va face în calitate de primar, și dacă vârsta sa ar constitui un impediment la alegeri, acesta a răspuns: “Primul lucru primordial este să întărim o echipă cu care să mergem înainte, iar asta înseamnă atât oameni noi în administrație, unde se poate, cât și punerea în valoare a oamenilor care sunt deja în administrație. Și asta va însemna o discuție individuală, cu fiecare om din primărie, pentru a înțelege viziunea mea și pentru a înțelege de ce vreau să pun interesul cetățeanului pe primul plan.”

Cât despre vârsta sa…”Fiecare e liber să spună ce vrea. Eu când am intrat în competiția aceasta, nu am luat decizia peste noapte, am luat decizia în cunoștință de cauză, și am luat-o profund convins că reușesc și știu la ce mă înham. Ideea e că, ok, sigur, vârsta poate să spună multe lucruri, dar dacă-mi permiteți o paralelă mai plastică a maestrului Pitiș…Nu contează cât de lung am părul, important e cât și cum gândesc. Așa și cu vârsta mea”, a încheiat Cristian Lazăr.

(p)

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.