Orasul Nyregyhaza din Ungaria a gazduit, sambata trecuta, Openul Ungariei, editia 2009, la care au participat peste 200 de sportivi, din 10 tari. La acest concurs a participat si Clubul Sportiv Vidalis din Zalau, cu sportivii Cristian Boldut si Tiberiu Isa, care au avut o evolutie foarte buna. De remarcat este faptul ca Boldut a concurat la doua probe, kata si kumite, fiind printre putinii sportivi care au participat la mai multe probe.
Avand o evolutie foarte buna, karateka de la CS Vidalis a obtinut medalia de argint la „kata”, fiind la doar 8 sutimi de puncte fata de campionul european al probei, ungurul Toth Attila, 4 dan. Dupa parerea mai multor persoane prezente la concurs, doar avantajul terenului propriu l-a ajutat pe ungur sa ocupe primul loc.
Tiberiu Isa a debutat cu o victorie la kumite-70 kg, in fata unui sportiv din Sopron, Speder Istvan, calificandu-se in turul urmator. Din pacate, Tiberiu s-a accidentat in turul doi, in lupta cu Magyar Zoltan din Kapusvar, iar ungurul a iesi la finalul competitiei pe locul doi.
In cealalta grupa, sportivul Cristian Boldut, care anul trecut a terminat anul sportiv pe locul trei in clasamentul celor mai buni sportivi din Salaj, a trecut usor in semifinale, invingand doi sportivi din Ungaria, inainte de limita. In semifinale, Cristi a intalnit un sportiv foarte valoros din Rusia, care a castigat toate meciurile prin Ippon, este vorba de sportivul Viktor Karasyuk. Partida dintre Cristi si Viktor a fost una spectaculoasa, de un nivel tehnic deosebit. Cristi putea sa castige inainte de sfarsitul primei reprize, dar rusul, printr-un reflex miraculos, a evitat in ultima secunda lovitura de picior care-l putea trimite la podea. Meciul s-a terminat la egalitate, nici cantarul nu a putut sa hotarasca invingatorul. Dupa regulament, cel care e mai usor cu 5 kg, in caz de egalitate, e declarat invingator. In cele din urma, sportivul rus a fost declarat invingator pentru ca la testul de spargeri a spart 10 scanduri, in timp de Cristi a spart numai 9. La final, zalauanul a terminat pe locul trei, in timp ce rusul a castigat finala inainte de limita.
Aceasta competitie a fost si ultima de verificare internationala a lotului reprezentativ inainte de Campionatul European, care va avea loc in luna mai la Kiev, in Ucraina.
Clubul Sportiv Vidalis organizeaza cursuri de karate pentru tineri de peste 14 ani, in Sala de Lupte de la Stadionul Municipal, de luni pana vineri, de la ora 20:30 si pentru copii in Sala de Sport a Scolii Gimnaziale Simion Barnutiu, luni-vineri, intre orele 17:00-18:00.