Cristi Minculescu, operat in aceasta dimineata

Operatia de transplant hepatic la care Cristi Minculescu a fost supus, marti, s-a incheiat dupa zece ore, medicii fiind surprinsi de structura particulara a ficatului acestuia, care avea aproape 20 de kilograme si multe chisturi. Seful Clinicii de Anestezie Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Timis, profesor doctor Dorel Sandesc, care a participat la operatia de transplant realizata in Germania, a spus ca Minculescu avea un ficat cu o structura particulara in volum si greutate, de aproximativ 20 de kilograme, polichistic. Medicul a precizat ca interventia s-a incheiat in jurul orei 18.30, nu a existat fenomenul de respingere a portiunii de ficat transplantate de la sotia sa, Cristi Minculescu urmand sa fie dus in salon. Sotia lui Cristi Minculescu, Rodica, a fost dusa deja in salon, a mai spus Sandec. “Operatia a decurs bine, dar medicii au fost mirati vazand ca ficatul avea o structura particulara ca volum si greutate, era de aproape 20 de kilograme si cu multe chisturi”, a declarat profesorul Sandesc.
Operatia a inceput, marti dimineata, in jurul orei 8.30, in sala de operatie fiind adusa mai intai sotia lui Cristi Minculescu. Medicii i-au prelevat acesteia o portiune din lobul drept al ficatului, pe care i-au transplantat-o lui Cristi Minculescu.
Cristi Minculescu a plecat in Germania saptamana trecuta. In varsta de 50 de ani, el sufera de o boala ereditara, polichistica hepato-renala, mostenita de la tatal sau. Aceasta boala se caracterizeaza prin aparitia in ficat si rinichi a unor chisturi, care evolueaza si care pot duce la afectarea functiilor organelor.
Cosmin Nicoara, managerul trupei Iris, a spus ca, dupa operatie, Minculescu va trebui sa ramana in spital intre trei si patru saptamani, apoi va reveni acasa, unde va continua recuperarea timp de aproximativ doua luni, urmand ca apoi sa reintre intr-un ritm normal de viata.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *