Eurodeputatul sălăjean Cristian Terheș va fi primul pe lista de candidați pentru Parlamentul European la alegerile din 2024, pe lista AUR.

Anunțul a fost făcut zilele trecute, la un post de televiziune, de către George Simion, președintele AUR, la scurt timp după întâlnirea celor doi politicieni la Baia Mare.

”Obiectivul partidului este să trimită patrioţi, precum Cristian Terheş, la nivelul instituţiilor europene. 99% da, este o discuție pe care am avut-o, Cristian Terheş va conduce listele noastre pentru europarlamentare, şi atunci vom vedea câţi români simpatizează AUR şi ar putea să ne arate valoarea noastră”, a afirmat Simion.

Despre faptul că sălăjeanul Cristian Terheş a intrat în Parlamentul European pe listele PSD, liderul AUR a precizat că nu este deranjat de acest aspect, deoarece ”a candidat în urma unei alianţe, este ţărănist, provine dintr-o familie de ţărănişti, împărtăţeşte aceleaşi valori ca şi AUR şi a fost în timpul pandemiei singura voce autentică, românească care s-a luptat în PE pentru drepturi şi libertăţi”.

Sâmbătă, 4 februarie, Simion și Terheș au fost împreună la Baia Mare, pentru a comemora ”70 de ani de la decesul ca mărturisitor al credinței și al națiunii române a lui Iuliu Maniu” și au depus coroane la statuia lui Iuliu Maniu din Baia Mare.

”Am fost împreună reprezentanți PNȚCD, AUR, inclusiv George Simion, Alianța Național Țărănistă, inclusiv Radu Ghidău, Partidul Republican, inclusiv Marian Cucșa”, arată într-o postare, pe pagina sa, europarlamentarul Cristian Terheș.