Crin Antonescu propune salajenilor o revolutie a bunului simt

Crin Antonescu propune salajenilor o revolutie a bunului simt

“Modernizarea statului roman este legata indisolubil de o noua revolutie, o revolutie
a bunului simt”, a declarat ieri la Zalau candidatul Partidului National Liberal la presedintia Romaniei, Crin Antonescu. Discursul sau, tinut in fata unei sali arhipline, a vizat cautarea de solutii pertinente pentru iesirea din criza politica si economica, dar si din cea morala

Liderul national al liberalilor, Crin Antonescu, s-a intalnit ieri cu simpatizantii si membrii de partid din judetul Salaj, dar si cu reprezentanti ai sindicatelor si oameni de afaceri. Din delegatia care l-a insotit pe prezidentiabilul PNL au facut parte Teodor Melescanu, Radu Stroe, Daniel Chitu, dar si sotia sa, europarlamentarul Adina Valean.
“Avem obligatia sa deosebim oamenii politici; Basescu si Geoana au mintit, eu am pretentia ca nu mint. Am cascat 20 de ani ochii la guvernele care s-au succedat si, daca vom casca gura la mincinosi ca Basescu si Geoana si acum, vom mai sta asa 20 de ani si vom face asta pe spinarea copiilor nostri”, a spus Antonescu, realizand o scurta radiografie a celor cinci ani de mandat ai actualului presedinte. Neajunsurile din sistemul sanitar, educatie si agricultura au reprezentat doar cateva din punctele atinse de Crin Antonescu.
“Pentru a iesi din actuala stare de criza avem nevoie de o economie performanta, sprijinita de stat prin reducerea taxelor si impozitelor si de o reala descentralizare financiara”, a precizat liderul PNL.
Referindu-se la situatia “albastra” din justitie, Antonescu a declarat ca lui Traian Basescu “nu ii da ghes” sa spuna ce s-a intamplat cu tepele din Piata Revolutiei si cu promisiunile ca va indeparta coruptia, desi a avut Ministerul de Justitie dorit, iar la Interne l-a avut pe Blaga. Presedintele PNL a opinat ca Basescu “nu a facut nimic pentru ca marii corupti sa fie pedepsiti, in conditiile in care un om de rand “merge cu teama la tribunal”.Pe de alta parte, el a amintit cazul Ridzi, spunand ca reforma in justitie ar trebui sa porneasca de la independenta magistratilor.
ALTFEL DECAT BASESCU SI GEOANA
De la analize politico-economice, Crin Antonescu a trecut la partea suta la suta electorala a intalnirii cu salajenii, incercand sa tuseze diferentele ce il despart, cel putin moral de contracandidatii sai – Traian Basescu si Mircea Geoana.
“Basescu a facut pierduta o flota, dar eu nu am pus mana nici macar pe un ac. La inceputul mandatului lui Basescu familia lui era una normala, cu venituri normale. Acum insa vedem cum au inflorit vilele, afacerile si milioanele de euro”, a spus Antonescu.
El a mai sustinut ca nu se aseamana nici cu Mircea Geoana, despre care a spus ca a promis mereu marirea pensiilor si a salariilor inca din primele zile cand va fi la putere.
“Partidul lui Geoana a fost noua luni la guvernare, au avut ministere dar nu au facut nimic. In schimb, cutreiera tara cu o liota in izmene rosii, facand tot felul de promisiuni”, a opinat Antonescu.
In dialog cu Graiul Salajului
G.S. – Credeti ca mai este posibila configurarea unui pol de centru dreapta in Romania, in conditiile in care intre PNL si PDL exista o disputa ce dureaza de cativa ani?
Crin Antonescu – “Eu nu percep PDL ca un partid de centru dreapta. Singura formatiune crestin-democrata din Romania este, la ora actuala, Partidul National Taranesc Crestin Democrat, care din pacate se afla in afara Parlamentului, dar speram sa ii putem ajuta prin protocolul incheiat cu aripa Sarbu, intelegere care va deveni functionala din 2012. Pedelistii au stat 15 ani in Internationala Socialista, iar apoi au schimbat brusc “macazul”, dar convingerile nu se schimba atat de usor. Chiar simbolul electoral al PDL, trandafirul, este de sorginte socialista. Mai mult, acest partid este o excrescenta legata strict de imaginea lui Traian Basescu si va cadea odata cu el”.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *