Crin Antonescu este noul presedinte al PNL

Crin Antonescu a fost ales, vineri, presedinte al PNL, de catre Congresul extraordinar al partidului, obtinand 873 din voturi, in timp ce contracandidatul sau, Calin Popescu Tariceanu, a fost votat de 546 de delegati, conform rezultatelor anuntate de la tribuna congresului. Presedintele de sedinta, Mircea Ionescu Quintus, l-a declarat pe Crin Antonescu presedinte al PNL, dupa anuntarea rezultatului votului, de la tribuna Congresului. Rezultatul final al votului delegatilor a fost anuntat de la tribuna Congresului de presedintele Comisiei de numarare a voturilor, Mihai Balasescu, acesta precizand ca, din totalul de 1.431 de voturi, au fost valabil exprimate un numar de 1.419 voturi. Dupa cele patru ore in care cei 1.431 de delegati prezenti la congres si-au exprimat optiunile, cei 93 de membri ai comisiei de numarare a voturilor s-au retras la sala grupului parlamentar al PNL pentru a realiza numaratoarea voturilor.
Procesul a fost perturbat insa, mai bine de 20 de minute, de o cearta intre membrii comisiei, care, potrivit unor surse participante la numararea voturilor, nu au reusit sa se inteleaga asupra numarului de membri ai subcomisiilor care sa numere voturile.
Propunerea sustinatorilor lui Antonescu a fost ca subcomisiile sa fie formate din trei membri, iar tabara lui Tariceanu a sustinut ca trebuie sa fie mai multi membri, respectiv 9-10. In final, comisia a decis sa numere toate voturile, cearta incheindu-se odata cu intrarea in sala a lui Calin Popescu Tariceanu. La cateva minute dupa ce Tariceanu a iesit din sala in care se numaerau voturile, a sosit la grupul parlamentar si Crin Antonescu.
Sper ca alegerea mea sa fie inceputul unui nou capitol in istoria PNL si a Romaniei
Noul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat dupa anuntarea rezultatelor votului congresului, ca spera ca acesta sa fie inceputul unui nou capitol in istoria partidului si, “cu ajutorul lui Dumnezeu”, si in istoria Romaniei, precizand ca vine in fruntea PNL “cu toate gandurile bune”. “Le multumesc sustinatorilor mei, alaturi de contracandidatul meu, domnul presedinte Calin Popescu Tariceanu si de sustinatorii lui. Vom ramane impreuna. Vom merge impreuna inainte si vom castiga”, a spus Crin Antonescu, dupa anuntarea rezultatului. El a tinut sa le multumeasca fostilor presedinti ai PNL Radu Campeanu si Mircea Ionescu Quintus, dar si lui Calin Popescu Tariceanu. “Ii multumesc pentru puterea pe care niciun presedinte al vreunui partid politic din Romania nu a avut-o si de a intelege democratic diversitatea de pareri in acest partid. Sper sa fie inceputul unui nou capitol in partidul nostru si, cu voia lui Dumnezeu, in istoria Romaniei. Va multumesc”, a conchis noul presedinte al PNL.
El a facut un apel catre liberali de a atrage voturile electoratului indecis. “Va invit sa chemam pe toti cei care ne asteapta sa vina spre noi, va chem sa indreptam primul nostru gand pentru aceia care cred ca, in Romania, nu mai au nicio sansa, care nu mai au indredere in politica si in politicieni, care cred ca sunt singuri. Sa le spunem impreuna ca nu sunt singuri si ca au o sansa”, a mai declarat Antonescu, tinand sa ofere drept exemplu propria cariera politica, afirmand ca, dupa 20 de ani de munca, a ajuns sa fie, “fara conspiratii, fara aranjamente”, dintr-un om simplu, presedintele “celui mai mare partid din Romania”.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *