Angajatorii nu se grăbesc să ridice cărţile de muncă ale angajaţilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj. Daniela Biriş, directorul executiv al ITM Sălaj, ne-a declarat că noua legislaţie prevede ca angajatii să nu mai aibă cărţi de muncă, iar inregistrarea contractelor de muncă se face computerizat. Cele peste 17.000 de carnete de muncă care sunt păstrate de ITM sunt pregătite pentru a fi ridicate de către angajatori. ITM a afişat atat pe site-ul propriu cat şi la sediul instituţiei lista cu programările operatorilor economici, pe litere şi săptămani pentru preluarea cărţilor de muncă ale angajaţilor, astfel incat să se evite aglomeraţia la ghişee. In luna aprilie au fost programaţi 319 operatori economici insă nu s-au prezentat decat foarte puţini dintre ei. In luna mai sunt programaţi alţi 519 angajatori.
Conducerea ITM recomandă persoanelor juridice şi imputerniciţilor acestora să se prezinte pentru a ridi-ca documentele conform programării, data limită fiind 30 iunie. Cei care nu merg după carnetele angajaţilor vor primi somaţie scrisă.
Cărţile de muncă trebuie inmanate angajaţilor, iar aceştia din urmă sunt sfătuiţi să nu le arunce ci să le păstreze cu sfinţenie, fiind un document scris valabil prin care pot să facă dovada vechimii in muncă şi a stagiului de cotizare la sistemul de pensii.
Cărţi de muncă „abandonate” la ITM
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...