Durerea pădurii româneşti este mare. Se fac tatonări pentru a mai stopa defrişările ilegale de pădure. Se tot moşesc legi care să pună, chipurile, la adăpost de hoţi aurul verde al României. Fiecare guvern care s-a perindat a tras concluzia că distrugerea mediului înconjurător a devenit pericol la siguranţa naţională. Mă uit şi eu, ce-i drept mirat, cum se bate apa-n piuă pe această temă. Dau vina unii pe alţii, iar munţii şi dealurile noastre pleşuvesc pe zi ce trece. Acum câteva zile, însă, deputaţii de toate culorile politice au decis că exportul de lemn nu va mai fi limitat pentru a nu genera „consecinţe economice negative în lanţ”. După părerea mea, parlamentarii nu realizează jaful din pădurile noastre. Discuţiile cu limitarea exportului au luat amploare după întâlnirile preşedintelui Iohannis cu reprezentanţi ai firmei austriece Schweighofer, cel mai mare procesator de masă lemnoasă din România. stop_coloana Dacă noi nu suntem lucizi şi capabili să ne apărăm patrimoniul forestier, vine Europa în ajutor. FSC (Asociaţia pentru Certificare Forestieră), cu sediul la Bonn, a retras certificarea firmei austriece de care aminteam. Astfel, li s-a luat încrederea austriecilor şi în Carpaţi. Prinşi cu mâţa-n sac, austriecii n-au mai avut ce face, deoarece FCS a constatat că „Schweighofer a primit lemn ilegal din România”. Deocamdată horesc în gând: „Creşti pădure şi te-ndeasă”… Dar mă tem să nu fie doar un schimb de jefuitori.
Creşti pădure şi te-ndeasă, că are cine să te fure
Articole
Elevii nu mai au voie să folosească telefoanele mobile nici în pauze
Folosirea telefoanelor mobile va fi complet interzisă pe durata întregului program școlar, inclusiv în pauze, conform secretarului de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru. Una dintre cele mai importante schimbări aduse în școli este interdicția de a folosi telefoanele mobile pe întreaga durată a zilei școlare, inclusiv în pauze, afirmă Florian Lixandru. Singura situație în care elevii mai pot sa folosească telefoanele la școală este cea în care profesorii decid că sunt utile în procesul educațional. Noutate:…
Mai mult...Carduri educaționale: 3 octombrie, data limită pentru a cere banii
Părinții copiilor de grădiniță și cei ai elevilor care au venituri reduse și se încadrează în condițiile prevăzute de ordonanța nr. 83/2023 trebuie să depună la secretariatul grădiniței/ școlii în care este înscris copilul o cerere pentru a primi cardurile educaționale în valoare de 500 de lei. Termenul limită pentru depunerea cererilor este data de 3 octombrie. Trebuie precizat că această cerere trebuie depusă chiar și de cei care au beneficiat în anul școlar trecut de sprijinul…
Mai mult...