Crestere salariala cu 2,5 la suta in mai 2020, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut

In luna mai 2020, castigul salarial mediu nominal brut, pe total tara, a fost de 5.188 lei, cu 13 lei mai mic decat in luna aprilie 2020. Castigul salarial mediu nominal net, pe total tara, a fost de 3.179 lei, in usoara scadere fata de luna precedenta, cu 3 lei.

Cele mai mari salarii s-au Inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice) (7.772 lei), iar cele mai mici lefuri le-au primit angajatii din hoteluri si restaurante (1.394 lei).

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net in luna mai 2020, fata de luna precedenta, au fost inregistrate in urmatoarele sectoare: extractia petrolului brut si a gazelor naturale (+20,9 la suta); fabricarea de mobila (+11,3 la suta); fabricarea articolelor de imbracaminte(+7,7 la suta); fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice (+6,4 la suta).

Cresteri salariale au fost si in sectorul bugetar. In mai, s‐au inregistrat cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta de 5,4 la suta in invatamant, ca urmare a platii cu ora a cadrelor didactice, de 3,2 la suta in sanatate si asistenta sociala, ca urmare a continuarii acordarii stimulentului de risc pentru personalul medical implicat in tratarea pacientilor cu covid‐19, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, de 1 la suta in administratia publica.

Comparativ cu luna mai 2019, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 2,5 la suta, arata datele primite de la Directia Judeteana de Statistica Salaj.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *