Creste violenta in familie

Violenta in familie produce victime in fiecare an. Din pacate, acest fenomen parca a luat amploare. Daca in 2004, in Salaj au fost 14 cazuri, in 2007 numarul lor a ajuns la 67, iar anul trecut au fost 52. Potrivit informatiilor primite de la Elisabeta Matolcsi, directorul executiv al Directiei de Munca si Protectie Sociala Salaj, in primul trimestru al acestui an au fost 18 cazuri de violenta domestica. Din totalul lor, 17 erau femei intre 25 si 65 ani, iar patru, peste 65 de ani.
In ceea ce priveste mediul lor de provenienta, 11 sunt din mediul urban. “Din pacate, in Salaj nu exista un adapost special pentru victimele violentei. Pentru copii exista un refugiu la Protectia Copilului, unde se poate stabili trimiterea lor intr-un centru de plasament”, a declarat Matolcsi.
Cazurile de violenta au fost inregistrate la DMPS, Serviciul Judetean de Medicina Legala, Autoritatea de Sanatate Publica, Inspectoratul de Jandarmi, Politie, DASC Salaj, DGASPC Salaj si Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Salaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *