septembrie 28, 2022

Crescatorii din Zalha si Cristolt pot obtine subventii pentru carnea de vita

Incepand din acest an fermierii din zonele defavorizate care cresc vaci de carne vor primi subventii in plus pe langa subventiile pe cap de animal. Cel putin asa sustine Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii. Potrivit lui Tabara, de acest ajutor financiar ar urma sa beneficieze cei care „detin taurasi de carne, rasa pura sau metis, cei care ingrasa sau tin animale de carne pe care le au ca si parte secundara atunci cand se face selectia animalelor pentru lapte. In judetul Salaj sunt declarate ca zone defavorizate satele comunelor Zalha si Cristolt. „De ce sa importam cand putem produce? De ce sa importam atunci cand putem produce o carne de calitate pe pasunile care, iata, au fost invadate de spini si porumbari si de macesi si de tot ceea ce-i mai rau. Zone intregi de pasune de deal si de munte sunt nefolosite” a spus Tabara, care a adaugat ca sunt circa patru milioane de hectare de astfel de terenuri in tara si ca in Romania este un deficit mare de carne de vita si se importa.
Banii pentru aceasta forma de sprijin vor veni din bugetul Ministerului Agriculturii, unde, dupa spusele lui Tabara, exista un surplus de bani, ce vor fi directionati catre sprijinirea crescatorilor de vaci din zonele defavorizate , dar si a cultivatorilor de orez. „In acest an, cu acest surplus, anul trecut am avut 22 de milioane de euro, acum avem 38 de milioane de euro, am mers pe carne la vita si orez, de pilda, pentru ca orezul il avem tot pe zone defavorizate si este un potential exceptional” a adaugat ministrul Agriculturii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.