ianuarie 31, 2023

Creșa Voinicel, inclusă în rețeaua școlară din municipiu

Consilierii locali au aprobat, în cadrul ședinței de joi, 18 august, cuprinderea Creşei “Voinicel” Zalău în Reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular din municipiu pentru anul şcolar 2022 – 2023.

Cuprinderea creșei în rețeaua școlară a orașului este prevăzută de o hotărâre a Ministerului Educației. “Toate creşele care funcţionează deja în anul şcolar 2021 – 2022, cele din sistemul public de stat, arondate unităţilor de învăţământ desemnate de inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, precum şi creşele confesionale şi cele din învăţământul particular sau creşele construite şi înfiinţate de autorităţile administraţiei publice locale în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană, care desfăşoară activitate cu antepreşcolarii în anul şcolar 2021 -2022, sunt considerate unităţi de învăţământ acreditate prin efectul legii, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, şi se supun prevederilor acesteia”, prevede documentul.

În baza aceleiași hotărâri, autorităţile administraţiei publice locale, cu avizul inspectoratului şcolar, includ în reţeaua şcolară unităţile de învăţământ preuniversitar cu nivel antepreșcolar acreditate, respectiv autorizate să funcţioneze provizoriu.

Creşa ”Voinicel” Zalău este instituţie publică cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local, iar în cadrul său funcţionează ca structură Creşa ”Meseş”.

Zalăul are 25 de unități de învățământ preuniversitar

La această dată, în reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular de pe raza municipiului Zalău, pentru anul şcolar 2022-2023 există un număr de 25 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat cu personalitate juridică, la care sunt arondate 6 structuri, 3 unități pentru activităţi extraşcolare şi cluburi sportive şcolare şi 4 unităţi de învăţământ preuniversitar particular cu personalitate juridică.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut