octombrie 3, 2023

Crenvurști de porc fără… carne de porc

0

Multă apă, sare și aditiviti găsim în produsele din magazine, vândute drept crenvurști. În schimb, carnea este extrem de puțină. În multe cazuri, procentul de carne este de numai 10 la sută, avertizează InfoCons, după ce a realizat un studiu pe baza etichetelor a 19 produse de tip crenvurști de porc, ce se regăsesc pe piața din România.

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor a rezultat că procentul de carne de porc din compoziția produsului este cuprins între 10 și 93%.

Culmea, există și produse care sunt comercializate sub denumirea „crenvurști carne de porc ”, însă conțin mai multă carne de pui, cea de porc fiind abia pe a patra poziție în lista ingredientelor.

În schimb, 57,89% din produsele verificate au în compoziție apă, aceasta fiind și cel de-al doilea ingredient, iar 31.57% au sarea ca fiind al treilea ingredient. E importat de știut că ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare, primul fiind în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în crenvurștii de porc, 100% din produse au în compoziție E-uri.

Toate produsele analizate au conținut nitrit de sodiu (E250), 84.21% au avut în componență difosfat de sodiu (E450), 84.21% au avut în componență acid asorbic (E300), iar 57.89% conțineau carmina (E120);

Pentru a verifica etichetele produselor alimentare, puteți folosi aplicația gratuită InfoCons. Veți afla numărul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr sau de sare și numărul de calorii din produsele scanate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut