Populatia va putea obtine credite ipotecare mai mari, prin cresterea gradului de indatorare acceptat de banci, dupa ce Consiliul de Administrare al Bancii Nationale a Romaniei a relaxat conditiile de acordare a acestor tipuri de imprumuturi.
Pentru creditele de consum si cele de nevoi personale negarantate, conditiile de acordare vor ram`ne la fel de restrictive.
Banca centrala a acceptat sa elimine obligatia de a aplica teste de stres pentru clientii care solicita credite ipotecare si imobiliare cu garantii ipotecare, dar va accepta veniturile in functie de cele declarate anul anterior in fisa fiscala, cu o marja de 20%. BNR a mai stabilit ca in noile norme interne, bancile sa prevada un avans minim platit de client la creditele imobiliare si ipotecare, acestea urmand sa fie luate in calcul la stabilirea gradelor de indatorare propuse de institutiile de credit.
Noile norme vor intra in vigoare din momentul aprobarii lor de catre organele statutare ale fiecarei institutii bancare, dar vor fi ulterior avizate de BNR, care poate solicita unele modificari, in functie de profilul de risc al bancii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut