Credite de consum acordate online

Conform unui proiect de lege promulgat deja de șeful statului, legislația privitoare la încheierea online sau la domiciliul consumatorilor a contractelor pentru creditele de consum a fost modificată. Până acum au existat doar reguli contradictorii în legătură cu încheierea la distanță a contractelor pentru creditele de consum.

Proiectul de lege devine Legea nr.187/2021. Noul act legislativ reformulează prevederea din OUG 50/2010, care stipula că “acele contracte nu pot fi încheiate în afara punctelor de lucru, organizate în acest scop în spații comerciale, singura excepție fiind reprezentată de contractele de credit legate”. Creditul legat este cel destinat exclusiv pentru finanțarea unui contract care tratează furnizarea unor bunuri sau prestarea unor servicii. Prin urmare, contractul de credit și contractul de achiziție de bunuri /servicii trebuie să formeze o unitate comercială.

Noua lege arată că aceste contracte de credit pot fi încheiate în punctele de lucru, organizate în acest scop în spații comerciale, în condițiile legii, sau la cererea consumatorului și cu acordul creditorului, la domiciliul acestuia sau prin intermediul unui mijloc de comunicare la distanță.

Noile reglementări vor relaxa procedura de acordare a creditelor de consum.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.