Credite de consum acordate online

0
102

Conform unui proiect de lege promulgat deja de șeful statului, legislația privitoare la încheierea online sau la domiciliul consumatorilor a contractelor pentru creditele de consum a fost modificată. Până acum au existat doar reguli contradictorii în legătură cu încheierea la distanță a contractelor pentru creditele de consum.

Proiectul de lege devine Legea nr.187/2021. Noul act legislativ reformulează prevederea din OUG 50/2010, care stipula că „acele contracte nu pot fi încheiate în afara punctelor de lucru, organizate în acest scop în spații comerciale, singura excepție fiind reprezentată de contractele de credit legate”. Creditul legat este cel destinat exclusiv pentru finanțarea unui contract care tratează furnizarea unor bunuri sau prestarea unor servicii. Prin urmare, contractul de credit și contractul de achiziție de bunuri /servicii trebuie să formeze o unitate comercială.

Noua lege arată că aceste contracte de credit pot fi încheiate în punctele de lucru, organizate în acest scop în spații comerciale, în condițiile legii, sau la cererea consumatorului și cu acordul creditorului, la domiciliul acestuia sau prin intermediul unui mijloc de comunicare la distanță.

Noile reglementări vor relaxa procedura de acordare a creditelor de consum.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.