Creațiile simpozioanelor artistice de la Stana, în expoziție la Budapesta!

0
128

Joi, 11 noiembrie 2021, va avea loc vernisajul expoziției ”Dealul Melcilor” la Galeria Bartok 1 din Budapesta, în organizarea Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.

Potrivit curatorului expoziției, Szabo Attila, expoziția prezintă un material selectat din lucrările simpozioanelor de creație artictice de la Stana, județul Sălaj, și va cuprinde piese de pictură în ulei, acrilic, acuarelă, lucrări grafice în tuș, linogravură, respectiv sculpturi în lemn și imagini foto/video realizate în cei șase ani ai simpozionului.

”Stana, satul unde a activat arhitectul și artistul plastic Károly Kós, respectiv Casa Szentimrei, proiectată de către acesta în 1925, este locația unde se desfășoară de regulă simpozioanele artistic-plastice organizate de muzeul nostru. Abordările plastice în viziuni abstract/simboliste sau realist/figurativiste prelucrează teme inspirate de anturajul natural al zonei (Dealul Melcilor, Casa Szentimrei, fragmente și structuri de peisaj submontan). Proiectul artistic are ca scop încurajarea creației plastice contemporane, selectându-și participanții în proiect din rândul artiștilor tineri sălăjeni, ardeleni și a celor proveniți din Ungaria”, a precizat Szabo Attila de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.