februarie 4, 2023

Creațiile simpozioanelor artistice de la Stana, în expoziție la Budapesta!

Joi, 11 noiembrie 2021, va avea loc vernisajul expoziției ”Dealul Melcilor” la Galeria Bartok 1 din Budapesta, în organizarea Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.

Potrivit curatorului expoziției, Szabo Attila, expoziția prezintă un material selectat din lucrările simpozioanelor de creație artictice de la Stana, județul Sălaj, și va cuprinde piese de pictură în ulei, acrilic, acuarelă, lucrări grafice în tuș, linogravură, respectiv sculpturi în lemn și imagini foto/video realizate în cei șase ani ai simpozionului.

”Stana, satul unde a activat arhitectul și artistul plastic Károly Kós, respectiv Casa Szentimrei, proiectată de către acesta în 1925, este locația unde se desfășoară de regulă simpozioanele artistic-plastice organizate de muzeul nostru. Abordările plastice în viziuni abstract/simboliste sau realist/figurativiste prelucrează teme inspirate de anturajul natural al zonei (Dealul Melcilor, Casa Szentimrei, fragmente și structuri de peisaj submontan). Proiectul artistic are ca scop încurajarea creației plastice contemporane, selectându-și participanții în proiect din rândul artiștilor tineri sălăjeni, ardeleni și a celor proveniți din Ungaria”, a precizat Szabo Attila de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut