ianuarie 29, 2023

Covid-19: România cere sprijin internațional pentru medicamente și oxigen

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, marţi, majorarea cantităţilor de produse din categoria stocurilor de urgenţă medicală, de strictă necesitate, cu 500 de concentratoare de oxigen de mare capacitate.

“Facem precizarea că aceste produse vor fi achiziţionate pentru completarea stocurilor deja existente, iar în condiţiile în care situaţia în dinamică va impune creşterea numărului de concentratoare de oxigen de mare capacitate, acestea vor fi solicitate inclusiv prin mecanismul european de protecţie civilă”, precizează CNSU într-un comunicat.

CNSU propune ca pentru asigurarea fondurilor necesare achiziţionării concentratoarelor, “să fie alocate la nevoie Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului”.

Tot marți, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat solicitarea de asistenţă internaţională pentru achiziţionarea a 12.700 flacoane de 400 mg de Tocilizumabum, un medicament folosit în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID-19.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut