Covid-19: România cere sprijin internațional pentru medicamente și oxigen

0
162

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, marţi, majorarea cantităţilor de produse din categoria stocurilor de urgenţă medicală, de strictă necesitate, cu 500 de concentratoare de oxigen de mare capacitate.

„Facem precizarea că aceste produse vor fi achiziţionate pentru completarea stocurilor deja existente, iar în condiţiile în care situaţia în dinamică va impune creşterea numărului de concentratoare de oxigen de mare capacitate, acestea vor fi solicitate inclusiv prin mecanismul european de protecţie civilă”, precizează CNSU într-un comunicat.

CNSU propune ca pentru asigurarea fondurilor necesare achiziţionării concentratoarelor, „să fie alocate la nevoie Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului”.

Tot marți, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat solicitarea de asistenţă internaţională pentru achiziţionarea a 12.700 flacoane de 400 mg de Tocilizumabum, un medicament folosit în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.