ianuarie 29, 2023

Costume speciale pentru pirotehnistii salajeni

Vineri, 27 februarie, s-au implinit 76 de ani de la infiintarea Protectiei Civile din Romania. Cu aceasta ocazie, col. Gheorghe Labo, inspectorul sef al ISU “Porolissum” Salaj, a amintit in cadrul unei conferinte de presa, ca Protectia Civila a revenit, din 2001, in cadrul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta. Astazi, protectia civila isi afirma constant activitatea sub deviza “Cu viata mea apar viata”.
Col. Labo a prezentat doua costume de protectie si o patura cu acelasi scop, achizitionate recent, care vor fi folosite de catre echipa pirotehnica la asanarea munitiei. Cele doua costume opresc penetrarea catre corpul uman a schijelor rezultate din explozii. Un costum are greutatea de 16 kg. De patura de protectie nu vor trece nici gloantele, aceasta cantarind circa 12 kg (cu suport cu tot). Pentru costume si patura s-au platit 16.000 lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut