Cosmin Sicora, directorul Grădinii Botanice Jibou, reținut de procurorii sălăjeni

La mai bine de un an de la descinderile care au avut loc la sediul Grădinii Botanice ”Vasile Fati” din Jibou, la casa din satul Tămașa deținută de directorul Cosmin Sicora și la florăriile pe care le deține Grădina Botanică în Jibou și Zalău, acesta a fost reținut, în cursul zilei de luni, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Sorin Flonta, a confirmat pentru Graiul Sălajului că Sicora a fost reținut pentru 24 de ore.

Cosmin Sicora este și cercetător în cadrul Centrului de Cercetări Biologice Jibou, fost consilier local în Consiliul Local Jibou și, până în anul 2021, a fost și directorul Grădinii Botanice din Cluj Napoca.

La sfârșitul lunii noiembrie 2022, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Sălaj și jandarmi, au făcut percheziții la sediul Grădinii Botanice din Jibou, într-un dosar în care conducerea instituției este bănuită de comiterea unor infracțiuni economice. Atunci au fost ridicate o serie de documente financiar-contabile, iar perchezițiile și cercetările au fost confirmate de însuși Cosmin Sicora.

„A fost într-adevăr la sfârșitul lunii noiembrie o percheziție. Dânșii susțin că investighează anumite fapte în urma, probabil, a unor informații sau denunțuri. I-am sprijinit în tot ce au avut nevoie, le-am prezentat documentele și locațiile solicitate. Au ridicat mai multe documente fianciar-contabile și așteptăm să vedem rezultatul anchetei”, a declarat, în urmă cu an, Cosmin Sicora. 

About Author

One Reply to “Cosmin Sicora, directorul Grădinii Botanice Jibou, reținut de procurorii sălăjeni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *