”Vorbiți cu familia și prietenii, îndemnați-i să vină duminică, pe 9 iunie, la vot și să aleagă schimbarea!”

Am încredere că, dacă majoritatea dintre cei 192.000 de alegători din Sălaj va vota la aceste alegeri, județul nostru va arăta altfel peste 4 ani. De aceea este important nu doar să luăm decizia de a vota, ci să vorbim și cu ceilalți despre ce înseamnă puterea cetățenilor prin cel mai important instrument democratic, votul.

Vă invit ca pentru o zi să lăsăm deoparte scepticismul de genul ”cu votul meu sau fără votul meu e la fel” sau ”nu contează ce votăm, iese cine trebuie” și să credem în proverbul românesc în care puterea sporește cu cât suntem mai mulți.

Alegerile din 9 iunie ne vor influența viața de zi cu zi în următorii 4 ani pentru că județul în care locuim este mai mult decât un loc – este mediul în care lucrăm, ne plimbăm, creștem, ne dezvoltăm – iar modul în care funcționează are un impact important asupra fiecăruia.

În Sălaj, ca și în Zalău, s-au făcut puține lucruri, iar dintre aceste puține lucruri, multe s-au făcut prost, de mântuială. De ce? Din lipsă de profesionalism, de viziune, iar de multe ori nu a existat nici corectitudine.

Toată campania, PSD și PNL au încercat să convingă sălăjenii că e bine să se mulțumească cu puțin, motivând că, în trecut, s-a făcut și mai puțin! Astfel, 150 de km de drumuri reabilitate din aproape 700 de km sunt motive de laudă pentru liberali, deși în ritmul acesta le trebuie 4 mandate doar pentru infrastructură. La Zalău, aceeași abordare – puțin peste 10 locuri noi la creșă în fiecare an.

Se poate însă și altfel! La Sălaj, la Zalău, peste tot în România! Cum? Cu oamenii preocupați de modernizare, cu oamenii care au respect pentru cheltuirea banilor publici, cu oameni onești în politica românească.

Programul meu pentru modernizarea Sălajul, din funcția de președinte al Consiliului Județean, nu l-am făcut stând la birou. Sunt consilier județean USR, cunosc problemele din fiecare localitate și multe dintre proiectele propuse au fost ca urmare a discuțiilor cu oamenii.

Proiectele mari din infrastructură, sănătate, educație sau digitalizare, începute în ultimii ani și cu care se laudă azi PSD și PNL, la nivel local și național, sunt posibile datorită fondurilor venite din PNRR, un program realizat de USR în perioada cât a fost la guvernare. PNRR este singurul proiect de țară de după Revoluție prin care România va primi 28 de miliarde de euro pentru investiții și reforme destinate modernizării.

În ultimii patru ani, primarii USR din țară au folosit fonduri importante din PNRR și fonduri europene nerambursabile și au dat o nouă față localităților pe care le administrează. Aceasta este o dovadă foarte concretă că se poate. Se poate ca România să fie condusă și altfel.

De aceea este esențial să fim cât mai mulți la urne. Vorbiți cu familia și prietenii și îndemnați-i să vină duminică la vot.

Pe 9 iunie, votați Alianța Dreapta Unită USR PMP, poziția 6 pe buletinul de vot, și fiți alături de mine pentru președinția Consiliului Județean Sălaj!

Material comandat de Partidul Uniunea Salvați România Filiala Sălaj (parte a alianței electorale „Alianța Dreapta Unita USR-PMP”) și realizat de operatorul economic SC Personal Adviser Communication SRL. Cod unic de identificare: 21240009