octombrie 3, 2022

Corul „Gloria Dei” va reprezenta Salajul la Consulatul General al României de la Milano

Evenimentul este dedicat Centenarului si va fi marcat prin cântece patriotice, cântari religioase si colinde

rn

Primaria Zalau a alocat, pentru acest an, suma de 70.000 lei pentru proiecte si programe culturale, dupa prima etapa fiind solicitati doar 15.200 lei, iar suma ramasa disponibila este de 54.800 lei.

rn

În urma efectuarii procedurii de publicitate, pâna la data de 29 iunie, în cadrul acestei sesiuni au fost depuse solicitari de finantare nerambursabila în valoare totala de 160.448 lei.
Trebuie mentionat faptul ca în conformitate cu Ghidul solicitantilor pentru acordarea de finantari nerambursabilede la bugetul local, ogranizatiilor culturale de drept public si privat cu personalitate juridica româna din municipiul Zalau care initiaza si organizeaza astfel de programe, aprobat prin HCL 212/06.08.2010, nu sunt solectionati solicitantii a caror documentatie prezentata este incompleta.
Astfel, în urma criteriilor de acordare a finantarilor, Societatea Corala Gloria Dei a solicitat suma de 22.464 lei si a primit 14.040 lei pentru proiectul cultural „Spectacol aniversar dedicat Centenarului Mariii Uniri”, care se va desfasura în perioada 29 noiembrie – 4 decembrie 2018.
De mentionat faptul ca membrii Comisiei, formate din Lakatos Alexandru – consilier local, Cocis Doina – membru specialist si Hosu Marin – membru specialist, au considerat ca proiectul cultural „Spectacol aniversar dedicat Centenarului Marii Uniri” depus de Societatea Corala „Gloria Dei” pentru organizarea unui concert în incinta Consulatului General al României de la Milano, poate fi finantat deoarece cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, promoveaza si peste hotare marea realizare a poporului român, aceea de a fi uniti într-un singur stat national unitar.
Evenimentul de la Milano va fi dedicat Centenarului si va fi marcat prin cântece patriotice, cântari religioase si colinde. stop _coloana
Asociatia culturala Szilagysag a solicitat sprijin în vederea organizarii proiectului „Traditii de toamna legate de bucuria recoltei, a mestesugurilor traditionale, a gastronomiei specifice anotimpului, a portului popular si a culturii maghiare”, care se va desfasura în perioada 1 august – 23 octombrie 2018 si care necesita un buget total de 72.480 lei, din care 61.608 lei din bugetul local. Primaria Zalau va finanta evenimentele în limita sumei de 20.760 lei.
Biblioteca Judeteana „I.S. Badescu” Salaj a solicitat sprijin în vederea organizarii proiectului cultural „100 + … Zalauani omagiati de centenar”, care se va desfasura în perioada 15 iulie – 10 decembrie 2018, propiect care necesita un buget de 35.750 lei, din care 30.000 lei din bugetul local. Primaria Zalau va aloca doar 10.000 lei.
Asociatia Culturala „Elena Mândru” solicita sprijin în vederea organizarii proiectului cultural „Concert de jazz simfonic: Simfonic Jazz in Transylvania, Elena Mândru & Orchestra Româna de Tineret”, proiect care va avea loc în Zalau în data de 7 septembrie 2018 si care necesita un buget de 84.048 lei, din care 54.800 lei din bugetul local. Primaria Zalau va sustine si acest eveniment cultural cu suma de 10.000 lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.