septembrie 23, 2023

Corul “Gloria Dei” – Cântecul este viață

0

În anul 1990, un grup de oameni minunați înzestrați cu darul divin al cântecului au decis înființarea Corului “Gloria Dei” (pe 4 voci) în Zalău, județul Sălaj, sub bagheta magică a dirijorului – doamna profesoară Maria Porumb. Timp de 30 de ani, corul a slujit Lui Dumnezeu, iar în ultimii ani, cu mare devotament, la Biserica Sfântul Ștefan din Brădet (Zalău) sub binecuvântarea părinților preoți.

Pe data de 14 februarie, anul acesta, corul aniversează 31 ani de la înființare, iar anul trecut, în 2020, corul și-a încetat oficial activitatea după 3 decenii în care a bucurat prin cântec comunitatea sălăjeană. Mă simt onorată că am avut posibilitatea de a activa în cor timp de peste 10 ani în calitate de soprană, dar mai ales mă simt binecuvântată că această mare familie a contribuit prin existența ei la sistemul de valori și principii pe care mi-am construit personalitatea ca adult.

Dumnezeu oferă tuturor oamenilor câte un talant (monedă de aur) cu care să-și bucure viața și să-i bucure pe cei din jur. Pentru Corul “Gloria Dei” muzica a fost talantul divin. Cât de frumos poate fi să-ți trăiești zilele pe acest pâmânt prin cântec! Am concertat cu toții pe scene naționale și internaționale, am bucurat suflete cu vocile noastre și am adunat amintiri de neuitat pentru o viață întreagă.

Doresc să mulțumesc public membrilor corului pentru căldură pe care mi-au oferit-o de-a lungul anilor și în special, doamnei dirijor Maria Porumb care este un exemplu extraordinar pentru noi, remarcându-se prin profesionalism, ambiție și mult devotament față de această minunată familie. Pentru coriștii care au plecat în brațele lui Dumnezeu, vocile lor vor rămâne veșnic în memoria credincioșilor care în fiecare duminică au participat la Sfânta Liturghie.

La multi ani “Gloria Dei”! La mulți ani, dragi coriști!

Închei prin a-l aminti pe Lucian Blaga care spunea în scrierile sale că: “Uşor nu e nici cântecul. Zi şi noapte – nimic nu-i uşor pe pământ”, însă, adaug eu, este dumnezeiesc și înălțător să cânți din inimă pentru inimi.

Bianca Rodina

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut