februarie 9, 2023

Cornel Florean, pe podium la Campionatul National de veterani

Tenismenul zalauan a participat la categoria +50 la competitie desfasurata la Galati, fiind medaliat cu bronz. La acest turneu, judetul Salaj a fost reprezentat si de Petru Bologa, are a concurat la categoria de vârsta +75 de ani

rn

La finalul saptamânii trecute s-a desfasurat cea mai importanta competitie de tenis de câmp, rezervata sportivilor veterani. Astfel, în perioada 28 iunie – 1 iulie, la Galati a avut loc editia din acest an a Campionatului National pentru veterani.
Având în vedere importanta turneului, la startul întrecerii s-au aflat un numar impresionant de sportivi, veniti din toate colturile tarii, printre care si doi salajeni, este vorba despre Cornel Florean, cel care este si liderul national la categoria de vârsta +50 de ani si de polisportivul Petru Bologa, reprezentantul judetului nostru la categoria de vârsta +75 de ani.
Cei doi sportivi s-au deplasat la Galati cu gânduri mari, mai ales ca Florean era principalul favorit la câstigarea turneului de la categoria sa de vârsta. În ceea ce îl priveste pe Petru Bologa, sa spunem ca initial, la categoria de vârsta +75 de ani si-au anuntat prezenta patru sportivi, iar organizatorii au dorit ca cei patru sa joace în sistemul fiecare cu fiecare. Erau trei meciuri, lucru convenabil si pentru polisportivul de la Palatul Copiilor Zalau.
Doar ca, între timp, la aceasta categorie de vârsta au mai aparut înca doi sportivi, astfel ca organizatori au facut un tablou de opt sportivi, cu meciuri eliminatorii. Din pacate, Petru Bologa a pierdut înca din primul meci, fiind eliminat de Petre Stoicescu, de la Tennis Club Callatis Mangalia.
Pe tabloul categoriei de vârsta +50 de ani, acolo unde a evoluat Cornel Florean, au fost înscrisi nu mai putin de 14 sportivi, astfel ca organizatorii au decis sa formeze un tablou de 16, meciurile desfasurându-se într-un sistem eliminatoriu.
În faza optimilor de finala, tenismenul de la CSM Zalau a beneficiat de tur liber, datorita statutului sau de favorit principal. În faza sferturilor de finala, Cornel Florean l-a întâlnit pe Tanase Iorgoveanu de la TC Venus Braila. Adversarul nu i-a pus prea multe probleme, iar zalauanul nostru s-a impus în doua seturi identice, scor 6 – 2, 6 – 2, calificându-se în semifinale.
Pentru un loc în ultimul act al competitiei, Cornel Florean s-a duelat cu Roland Sorodoc de la AS Tennis Club Onesti, favoritul numarul 3 al competitiei. Din pacate, în acest joc, tenismenul de la CSM Zalau nu prins cea mai buna zi si a fost învins de adversarul sau în doua seturi, 3 – 6, 3 – 6, obtinând însa medalia de bronz. Sorodoc avea sa câstige si finala.
Dupa acest turneu, Cornel Florean ramâne în continuare pe locul 1 în clasamentul national al categoriei de vârsta +50 de ani, în timp ce adversarul sau din semifinale, Roland Sorodoc a urcat pe locul 3, depasindu-l pe Nemeth Csaba, cel care nu a luat startul acestei competitii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut