Corina Crețu, demisie din cauza alianței PRO România cu AUR

Alianța Pro România cu AUR a adus prima demisie zguditoare de pe scena politică, în prag de alegeri europarlamentare.

Corina Crețu, eurodeputat în funcție și fost Comisar european, a decis să plece din partidul pe care l-a înființat cu Victor Ponta, PRO România.

Motivele invocate au fost expuse într-un mesaj pe pagina sa oficială, afirmând că nu poate fi părtașă la susținerea anti-europenismului, fiind cel mai mare pericol pentru generațiile care vin. Consideră colaborarea dintre PRO România și AUR o decizie greșită atât pentru partidul de care se desparte, cât și pentru oamenii care au crezut în ei și, mai ales, pentru România ca țară.

”Cu regret, am hotărât astăzi să demisionez din PRO România. Dragi prieteni, Convingerile mele politice sunt cunoscute de mulți ani de către Dvs.

Sprijinirea populismului, a ultra-naționalismului și a anti-europeismului reprezintă, în opinia mea, cel mai mare pericol pentru România și pentru generațiile care vin după noi. De aceea, colaborarea dintre PRO România și AUR este o decizie greșită – pentru partid, pentru oamenii care au crezut în acest proiect politic și, în definitiv, pentru țară. Este o decizie pe care nu o pot gira, motiv pentru care am hotărât astăzi să demisionez din PRO România. Îmi pare rău ca, în ciuda apelurilor repetate ale Președintelui PRO-Romania și ale mele, nu am reușit o formă de colaborare cu PSD. În aceste condiții, am militat pentru participarea pe cont propriu a PRO România în alegeri, decizie care a fost și adoptată în cadrul ultimului Congres PRO România. În ceea ce mă privește, am fost și rămân o social-democrată convinsă. Am fost membră PSD timp de 29 de ani, vicepreședintă a Grupului S&D din Parlamentul European, vicepreședinte al Parlamentului European, vicepreședinte al Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Comisar European din partea SD. Am apărat întotdeauna, cu toată convingerea, valorile stângii moderne, pro-europene, nevoia de dezvoltare și modernizare, de folosire a fondurilor europene, a programelor Erasmus, a liberei circulații, a extinderii Uniunii Europene și a tuturor beneficiilor pe care le aduce proiectul european. Îmi doresc să duc acest mandat de Membră a Parlamentului European la capăt cu bună-credință, împăcată cu acțiunile mele, promovand aceleași valori în care am crezut și cred. Mulțumesc mult fostului Prim-Ministru Victor Ponta pentru buna colaborare în calitate de Comisar European, cat și în cadrul partidelor PSD și apoi PRO România. Mulțumesc tuturor colaboratorilor din județe și de la centru, atât din PRO România, cat și din PSD, tuturor oamenilor cu care am făcut echipă în ultimii 30 de ani. Le doresc mult succes tuturor celor care, în aceste vremuri atât de dificile, continuă să lupte pentru o Românie cu adevărat europeană. Numai bine tuturor!”, a anunțat, marți, Corina Crețu.

În ultimele luni, atât Corina Crețu, cât și Victor Ponta, au afișat o apropiere de PSD, președintele PRO România fiind numit chiar consilier onorific al premierului Ciolacu. Însă, în cuda acestor semne de ”revenire acasă” a celor plecați din PSD, negocierile nu au avut finalitate, iar partidul lui Victor Ponta a ales alianța cu AUR.

În urmă cu doar câteva zile, Corina Crețu a fost prezentă alături de social-democrații români, la Roma, la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni (PES).

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *