decembrie 5, 2022

Copil de doi ani din Șimleu, cu mâna secționată, salvat de medicii clujeni

Marți seara, o intervenție chirurgicală complexă realizată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a salvat un copil din Șimleu Silvaniei, în vârstă de doi ani și 7 luni. Copilul a ajuns la spital cu mâna stângă secționată, fiind preluat imediat de Compartimentul de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă.

“În cursul serii de 4 ianuarie, echipa medicală a Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă a intervenit cu promptitudine pentru rezolvarea unui caz complex, la un pacient în vârstă de doi ani și șapte luni, cu un traumatism sever la mâna stângă”, au precizat reprezentanții unității medicale

Pacientul a fost dus de urgență de la Șimleu Silvaniei la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, după mai multe încercări de a fi transferat la alte spitale din Cluj-Napoca și Târgu Mureș.

La 15 minute după ajungerea în unitatea medicală, echipa multidisciplinară a Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă condusă de medicul chirurg Claudiu Filip a început intervenția chirurgicală pentru revascularizarea degetului arătător, reparația oaselor, tendoanelor, nervilor și arterei digitale de la mâna stângă a copilului, scrie ziarulfaclia.ro.

Potrivit medicului Claudiu Filip, după intervenția care a durat aproximativ trei ore, evoluția copilului este favorabilă.

„La 12 ore după intervenția care a durat aproximativ trei ore, evoluția micuțului pacient este favorabilă. A fost foarte important să intervenim în timp scurt pentru a preîntâmpina alte complicații care ar fi putut duce la pierderea degetului. Copilul va trebui urmărit în timp și va parcurge un program de recuperare a funcționalității mâinii la care s-a intervenit chirurgical”, a declarat dr. Claudiu Filip, coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, șeful echipei multidisciplinare formate din chirurgi, anestezist, asistente medicale și infirmiere, pentru sursa citată.

Sursa foto: Facebook

1 thought on “Copil de doi ani din Șimleu, cu mâna secționată, salvat de medicii clujeni

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *