septembrie 24, 2023

Copiii zălăuani, excepționali la Aritmetică Mentală!

0

Micii matematicieni zălăuani fac din nou cinste orașului cu rezultatele excepționale pe care le-au obținut. În 24 și 25 iunie, capitala a găzduit Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală SmartyKids, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani, care învață la cursuri de aritmetică mentală sau au urmat deja o astfel de pregătire.

Nu mai puțin de 625 de copii din România și Bulgaria au participat la competiție. Super Smarty Kids au fost provocați să rezolve două fișe a câte 150 calcule, în doar 8 minute. De asemenea, au avut și o fișă cu 60 de calcule, care trebuiau efectuate în 2 minute.

Emoțiile au fost foarte mari, nu a fost deloc ușor, însă rezultatele obținute de copiii din Zalău sunt remarcabile!

-Laurențiu Cotrău – Locul 1
Alexie Vereș – Locul 2
Anisia Cleopatra Bologa – Locul 3
Casian Sabou – Locul 3
Alexandra Ipătescu – Locul 3
Ana Milian – Locul 3
Daria Rotariu – Mențiune

“Având toți copiii pe podium, cu bucurie și entuziasm să îi felicităm! Bravo, copii minunați!”, le transmite profesoara Larisa Tripon, cea care s-a ocupat îndeaproape de pregătirea micilor matematicieni, la centrul privat Smarty Kids Zalău.

”Aritmetica mentală este o metodă complexă de dezvoltare cognitivă, prin care se dezvoltă abilități de calcul mintal rapid. În urma antrenamentelor sistemice, copiii reușesc să facă calcule de ordinul sutelor, chiar miilor, cu viteza luminii, iar această abilitate pe care o dobândesc îi propulsează pe multe podiumuri internaționale dar îi ajută foarte mult și în procesul general de gândire și învățare”, ne dezvăluie profesoara Larisa Tripon.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut