noiembrie 26, 2022

Copiii romani sunt printre cei mai nefericiti din Europa

Cei mai fericiti copii din Europa locuiesc in Tarile de Jos, in timp ce romanii ocupa locul 25 intr-un clasament care vizeaza 29 de tari, potrivit unui studiu realizat de Universitatea britanica York. Studiul a fost realizat pe baza a 43 de criterii, printre care mortalitatea infantila, obezitatea, saracia si mediul inconjurator. Cele mai multe informatii care au stat la baza acestui studiu provin, in mare parte, din 2006, fiind intervievati tineri sub 19 ani. Potrivit rezultatelor, copiii din tarile nordice sunt, de asemenea, printre cei mai fericiti.
Suedia este pe locul doi in clasament, urmata de Norvegia, Islanda, Finlanda si Danemarca. Tarile scandinave, pe langa faptul ca au cel mai mic numar de decese de copii in urma accidentelor rutiere, au inregistrat cel mai mic scor si la capitolul “comportamente riscante” printre tineri (consum de alcool, fumat, etc.).
La mijlocul topului se regasesc Belgia (locul 14) si Franta (locul 15). Franta a inregistrat, de asemenea, un scor bun privind comportamentele riscante, dar a iesit pe locul 20 in materie de sanatate si pe 28 in ceea ce priveste relatiile minorilor cu familia si prietenii.
Datele au fost prelucrate de Grupul de actiune impotriva saraciei infantile (CPAG) care s-a concentrat pe analiza Marii Britanii (locul 24). Rezultatele slabe inregistrate de Regatul Unit s-ar datora numarului mare de familii in care niciun parinte nu lucreaza.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *