februarie 9, 2023

700 de copii, elevi in clasele a III-a si a IV-a in scolile din Zalau, invata, incepand de ieri, cum sa recicleze ambalajele, in cadrul unui program national de sprijinire a educatiei ecologice. Programul a fost lansat de Eco-Rom Ambalaje SA si va fi implementat doar in orasele in care se face colectarea selectiva a deseurilor. In acest an, programul va fi implementat in 25 de orase, printre care si Zalaul. In municipiul nostru, Eco-Rom Ambalaje implementeaza acest program cu sprijinul AVE Ecoserv Salaj, primul pas in acest sens fiind facut ieri, 24 februarie, cand reprezentantii celor doua societati s-au intalnit, in sala de sport a Scolii Gimnaziale “Gheorghe Lazar”, cu elevii din grupul tinta. Copiii au primit, cu aceasta ocazie, un manual auxiliar pentru clasele a III-a si a IV-a, intitulat “Invatam sa reciclam ambalajele” si realizat de catre Asociatia Romana pentru Ambalaje si Mediu. Informatia din manual nu a reprezentat, insa, o noutate pentru copiii din scolile zalauane, acestia dovedind, in cadrul dialogului initiat de reprezentantii societatilor organizatoare, ca stiu cat de important este sa protejam mediul prin reciclarea cat mai multor ambalaje.
Initiativa implementarii acestui program a fost bine primita de primarul Radu Capilnasiu, care a subliniat importanta laturii educative in activitatea de protectie a mediului. Ideea a fost sustinuta si de inspectorul scolar general Ioan Abrudan, care a sugerat cadrelor didactice prezente, ieri, la manifestare, sa propuna introducerea unor astfel de discipline optionale in curricula la decizia scolii. Nu ramane decat ca aceste informatii sa ajunga, prin copii, si la populatia adulta a Zalaului, care sa constientizeze, astfel, ca este in interesul tuturor sa colecteze selectiv deseurile.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut