Copiii artisti din Jibou fac furori prin tara

0
40

Un nou concurs national de arta a fost dominat de catre elevii de la Clubul Copiilor din Jibou. Micii artisti, sub indrumarea profesorilor Balta Ionel si Lazar Florin, au reprezentat judetul Salaj la concursul national de mestesuguri traditionale, desfasurat in perioada 28-30 mai, la Targu Jiu, unde au participat peste 250 de elevi din 15 judete ale tarii. La cercul de pictura, sectiunea pictura pe lemn, eleva Peter Lorena a obtinut locul I, iar la sectiunea pictura pe sticla, eleva Pop-Cozac Iulia s-a clasat pe locul II. La capitolul metaloplastie, elevii Soos Sandor si Suiogan Vlad au castigat locul I.
Aceste rezultate nu sunt deloc surprinzatoare si vin ca urmare a altor rezultate foarte bune obtinute de jibouani. In perioada 19-22 mai, Clubul Copiilor Jibou a participat la concursul international de mestesuguri traditionale „Maini de aur” desfasurat in localitatea Huedin, unde au concurat 60 de copii din 12 judete si din Ungaria. La pictura pe lemn Borzan Alexandra a obtinut locul II, Peter Lorena a primit doua premii speciale la sectiunea de pictura veche, iar Jurje Denisa a castigat locul I la metaloplastie. La concursul international de arta plastica de la Chisineu-Cris, unde au participat concurenti din Spania, Italia, Serbia, Ungaria si Romania, elevele Peter Lorena, Pop-Cozac Iulia si Muresan Andreea au obtinut locul I, Borzan Alexandra locul II si Marian Iulia locul III la cercul de pictura, iar Soos Sandor s-a clasat pe primul loc la metaloplastie. In data de 30 iulie, Jiboul va fi gazda unui concurs international de arta populara. Ne asteptam la premii!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.