Copii talentați de la Liceul de Artă ”Ioan Sima” transformă într-o lume de basm noua Pediatrie din Zalău

Într-o perioadă în care Ambulatoriul de Pediatrie este intens vizitat de micii pacienți sălăjeni și părinții lor, lumea medicală în care pășesc spre a-și recăpăta sănătatea devine una cu și din poveștile copilăriei.

Spațiile pe care conducerea Spitalului Județean de Urgență le pregătesc pentru cei mici devin o carte de povești, prin munca din ultimele zile ale elevilor și profesorilor coordonatori ai Liceului de Artă ”Ioan Sima din Zalău”.

Grație talentului și muncii elevilor, dar și a inițiativei conducerii unității spitalicești spre proiectul de relocare și modernizare a Ambulatoriului de Pediatrie, personajele cele mai cunoscute din îndrăgitele povești îi vor întâmpina pe cei mici, le vor transforma așteptarea la consultații în momente de curiozitate și bucurie și vor reuși să îndepărteze frica de tratamente.

Toate acestea fiind posibile după ce a demarat proiectul de relocare și modernizare a Ambulatoriului de Pediatrie, cu scopul de a oferi mai multă siguranță pentru cei mici și aparținătorii lor, confort și act medical divers și de calitate, în spații adecvate, așa cum este firesc să se ofere.

În actuala locație a Ambulatoriului de Pediatrie, din incinta clădirii Spitalului Județean, în premieră pentru Sălaj, se va putea oferi spitalizare de zi, ceea ce este un pas demn de apreciat în serviciile spitalicești. În plus, noul serviciu va decongestiona, cu siguranță, secția Pediatrie a Spitalului Județean, suprasolicitată în perioadele de vârf în care se înregistrează afecțiuni respiratorii și care găzduiește acest tip de spitalizare în acest moment.

”Am decis să relocăm Ambulatoriul de Pediatrie într-un spațiu nou, destinat tratării celor mici. Noua locație e fosta clinică din Păcii, însă nu putem oferi în acest moment o dată certă la care activitatea medicală va demara acolo, pentru că depindem de data la care vor fi finalizate lucrările. Ceea ce facem acum trebuia realizat în urmă cu câțiva ani, pentru că în clădirea principală a Spitalului Județean nu aveam spațiile necesare pe care să le alocăm pentru spitalizarea de zi, iar acest serviciu medical este posibil doar pe Secția Pediatrie. Relocând Ambulatoriul, vom folosi actualul spațiu al acestuia pentru spitalizarea de zi. În noua locație vom avea tot ceea ce este necesar pentru un act medical de calitate oferit pacienților care se adresează Ambulatoriului de Pediatrie. Am regândit circuite, am renovat integral spațiile, iar elevii și cadrele didactice de la Liceul de Artă au acceptat să transforme, prin creativitatea și talentul lor, această locație într-o lume de poveste. Le mulțumim pe această cale și sunt convinsă că eforturile lor vor fi răsplătite prin bucuria micilor pacienți”, a declarat pentru Graiul Sălajului, managerul unității spitalicești, Rodica Albert.

Cum lucrările de modernizare a spațiului din Păcii au ajuns la un grad avansat, elevii și profesorii lor au început, săptămâna trecută, să realizeze schițele pentru picturi. După numai câteva zile de muncă intensă a echipei de devărați artiști, rezultatele sunt demne de lăudat și apreciat.

”Elevi și profesori ai Liceului de Artă <Ioan Sima> Zalău au răspuns invitației Spitalului Județean de Urgență Zalău de a da culoare noului sediu al Ambulatoriului de Pediatrie din municipiul Zalău. Încet, încet lucrurile prind contur, atât elevii, cât și profesorii coordonatori, sunt bucuroși că pot să aducă un strop de bucurie copiilor care… vor ajunge aici. Sunt foarte mândru de deschiderea și bucuria cu care elevii noștri au acceptat provocarea și sunt foarte plăcut surprins de implicarea lor și sufletul pe care îl pun în acest proiect. Pot afirma cu mândrie că avem elevi foarte talentați și pasionați și cred că implicarea în acest proiect le va deschide noi și noi oportunități”, a declarat directorul Liceului de Artă, profesorul Titus Câmpean.

În proiectul de la Pediatria Spitalului Județean sunt implicate toate grupele de Arte plastice din unitatea de învățământ, adică aproximativ 40 de elevi, alături de profesorii coordonatori. Se lucrează pe echipe, prin rotație, iar copiii au reacționat foarte bine și s-au implicat trup și suflet.

Materialele sunt asigurate din bugetul proiectului demarat de conducerea Spitalului Județean, iar elevii și profesorii au transformat deja pereții albi, anoști, pornind de la simple schițe, în scene colorate cu personaje din basme.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *