Copii dăruind copiilor

1
449

Inima omului este făcută pentru un bine nemărginit.” (Alfons de Liguori)

Ziua bună, dragi cititori!

Chiar dacă circumstanțele actuale tind să ne descurajeze și să ne înstrăineze, dorim să încurajăm și astăzi la caritate, la unitate și solidaritate.

Asociația Universal, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și cu Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj, au inițiat în perioada 1-15 octombrie campania umanitară ”O inimă pentru toți”.

Acțiunea a constat în colectarea de bunuri (haine și jucării) de la 11 unități școlare din Zalău, care au fost donate la trei centre de copii din județul Sălaj: Complexul de Servicii Sociale numărul 1 Zalău, Complexul de Servicii Sociale numărul 2 Zalău și Complexul de Servicii Sociale Cehu Silvaniei.

Unitățile școlare participante au fost: Colegiul Național ”Silvania”, Colegiul Tehnic A.P.I, Liceul de Artă ”Ioan Sima”, Liceul Ortodox ”Sfântul Nicolae”, Liceul cu program sportiv ”Avram Iancu”, Școala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr”, Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu”, Școala Gimnazială ”Corneliu Coposu”, Grădinița cu program prelungit Nr. 1, Grădinița ”Dumbrava Minunată” și Grădinița ”Căsuța cu povești”.

Mulțumim pentru generoasa implicare, doamnei directoare CJRAE Adina Mesaroș, domnului inspector școlar general Vasile Bulgărean, consilierilor școlari Monica Morar, Aniela Lung, Simona Loboș, Alina Blaj, Bea Horvat, Andreea Bejan, Lavinia Chichișan, Szabo Erika, Lucia Gâlgău și Adela Gâlgău. Mulțumim totodată tuturor profesorilor și educatorilor voluntari și nu în ultimul rând, mulțumim tuturor copiilor și elevilor pentru generozitatea și compasiunea de care au dat dovadă.

Inițiem astfel de acțiuni nu pentru a bifa încă o faptă bună la curriculumul vieții si pentru a comercializa, ci pentru că suntem datori înaintea lui Dumnezeu și responsabili unii pentru alții, indiferent de etnie sau clasă socială. Aceasta este esența acestor campanii. Astăzi este sărăcie în lume pentru că am uitat că ne aparținem unii altora.

Copiii au dăruit copiilor…să ne încurajăm copiii să fie mărinimoși și sensibili la greutățile cu care se confruntă mediul înconjurător. Doar construind pe această temelie, vom zidi o lume mai bună!

“Dacă ar preleva caritatea universală, pământul ar fi un paradis, iar iadul o fabulă.”
Charles Caleb Colton

1 COMENTARIU

  1. Și dacă…,, inima omului este făcută pentru un bine nemărginit”…omule, de ce nu-ți lași tu inima in libertate pentru a face măcar ,,puțin”…din acel…,,bine nemărginit”?! Știi tu oare că numai așa vei putea fi mai aproape de Dumnezeu?
    Felicitări, dragă Ioana, felicitări pentru toată dăruirea ta, în demersul spre acel,,bine „făcut semenilor în nevoi.Dumnezeu să-ți ajute în tot ceia ce faci!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.