Control judiciar pentru turcul care a furat, a distrus, a lovit și a amenințat cu moartea

Cetățeanul turc reținut sâmbătă pentru 24 de ore de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, după ce a făcut scandal la Plopiș, comițând o serie de infracțiuni, a fost lăsat în libertate de magistrați. El a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei în vederea continuării cercetărilor și luării unei măsuri preventive față de acesta, fiind dispus controlul judiciar pentru o perioadă de 30 de zile.

Sâmbătă, 22 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale l-au reținut pentru 24 de ore pe cetățeanul turc, în vârstă de 45 de ani, cercetat pentru furt calificat, amenințare, distrugere, lovire sau alte violențe și violare de domiciliu.

Asta după ce, în aceeași zi, la ora 08:00, polițiștii au fost sesizați despre faptul că într-o locuință din comuna Plopiș s-a iscat un conflict. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că cetățeanul turc ar fi pătruns fără drept în casa în care locuiește soția lui și ar fi distrus mai multe bunuri electrocasnice și de mobilier.

De asemenea, bărbatul ar fi aplicat multiple lovituri altor doi bărbați, de 63, respectiv 26 de ani, care se aflau în locuință. De altfel, i-ar fi amenințat cu moartea atât pe cei doi bărbați, cât și pe soția lui.

Ulterior, la ieșirea din imobil, a sustras un portofel cu bani și diferite acte de identitate.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, amenințare, distrugere, lovire sau alte violențe, violare de domiciliu, continuând cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale și a prejudiciului. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, apoi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, restrictive de libertate. Magistrații au decis să îl plaseze sub control judiciar pentru 30 de zile.

La activitate au participat și polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj. 

IPJ Sălaj precizează că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *