ianuarie 29, 2023

Control judiciar pentru bărbatul care a împușcat un copil în pădure

Bărbatul din comuna Măeriște care a împușcat duminică după amiaza un copil de 14 ani, într-o pădure de lângă satul Poiana Măgura, după ce l-a confundat cu un animal sălbatic, va fi cercetat sub control judiciar. Acesta a fost reținut inițial pentru 24 de ore, apoi procurorul de caz a dispus anchetarea sa în libertate.

Cumplitul incident a avut loc duminică, în jurul orei 17.30, într-o pădure de lângă localitatea Poiana Măgura, în comuna Sărmășag, pe fondul de vânătoare Măgura Șimleului.

Copilul se afla în pădure însoțit de un adult, cumnatul său. Ambii sunt din comuna Măeriște și, cel mai probabil, au mers după pomi de Crăciun, asupra lor având fiecare câte un brad, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Un vânător autorizat, din Giurtelecu Șimleului, comuna Măeriște, care a participat duminică la o vânătoare autorizată, și-ar fi lăsat pușca și muniția nesupravegheate într-o baracă pe care o deținea în pădure. Un alt bărbat, în vârstă de 53 de ani, tot din Giurtelecu Șimleului, care îl însoțea la vânătoare, aflat în baracă, ar fi auzit zgomote și, crezând că sunt animale sălbatice, a tras un foc de armă în direcția în care se aflau copilul și însoțitorul său. Bărbatul nu era autorizat pentru a deține sau pentru a folosi arme.

“La data de 12 decembrie, ora 17:30, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a fost sesizat, prin 112, cu privire la faptul în pădurea aparținând de satul Poiana Măgura, comuna Sărmășag, o persoană a fost rănită prin împușcare.

Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit că un vânător autorizat, în vârstă de 65 de ani, din comuna Măeriște, care deținea autorizație de vânătoare pentru ziua în curs, și-ar fi lăsat o armă de vânătoare, de calibru 16 milimetri, împreună cu muniția, neasigurate într-o baracă și a ieșit la plimbare.

În acel timp, un alt bărbat, în vârstă de 53 de ani, din comuna Măeriște, prezent în baracă, ar fi văzut mișcare în pădure și, crezând că sunt animale sălbatice, fără a fi autorizat în vederea deținerii de arme și muniții, ar fi luat arma și ar fi executat foc de armă în direcția respectivă.

Un minor de 14 ani, din comuna Măeriște, aflat în pădure, a fost rănit prin împușcare în zona abdominală și în membrul superior drept.

Victima a fost transportată cu ambulanța la o unitate medicală, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

Polițiștii au emis mandate de aducere față de cei doi bărbați, aceștia fiind conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj pentru audieri. Față de bărbatul în vârstă de 53 de ani, polițiștii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore. Ulterior, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic și vătămare corporală din culpă, iar polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente”, au precizat reprezentanții IPJ Sălaj.

Minorul împușcat este în continuare internat la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

2 thoughts on “Control judiciar pentru bărbatul care a împușcat un copil în pădure

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut