Controale și amenzi usturătoare la un adăpost pentru câini din Dragu

Joi, 2 februarie, polițiștii Biroul pentru Protecția Animalelor împreună cu polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cei ai Postului de Poliție Dragu din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj și cei ai Gărzii de Mediu Sălaj, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale au acționat în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național, pe linia identificării și combaterii traficului ilegal de câini.

În cadrul amplei acțiuni, polițiștii Biroul pentru Protecția Animalelor împreună cu reprezentanții celorlate instituții au efectuat un control pentru verificarea condițiilor de viață ale animalelor de la un adăpost din localitatea sălăjeană Dragu, cu privire la respectarea prevederilor privind gestionarea câinilor fără stăpân, protecția animalelor, precum și cele referitoare la regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi.

În urma controlului efectuat la adăpostul din Dragu, polițiștii sălăjeni de la protecția animalelor au identificat și verificat 204 exemplare canine, iar pentru neregulile constatate au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 50.600 de lei.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj vor desfășura în continuare activități de verificare a concordanței dintre animale identificate, documentele sanitar-veterinare puse la dispoziția polițiștilor și a specialiștilor din cadrul celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, a bazelor de date care gestionează deținătorii de animale, a respectării obligațiilor privind întreţinerea şi supravegherea animalelor, tratamentul aplicat acestora excluzând orice act de cruzime şi violenţă, precum și respectarea obligațiilor referitoare la microciparea, sterilizarea și vaccinarea antirabică a animalelor.

2 thoughts on “Controale și amenzi usturătoare la un adăpost pentru câini din Dragu

  1. Nu au de lucru o armata de frecatori de menta bugetari la stat! Niste oameni, bine intentionati, banuiesc au investit fonduri serioase sa dea o sansa la viata si la un adapost la nefericitii astia si desteptii astia fara ocupatie le baga bete in roate, in timp ce pe strazi sunt mii si mii de caini fara adapost!

    1. Bună ziua , Nu trebuie să îți faci probleme in legatură cu activitatea noastră ! Amenzile se vor plăti În 2-3 zile iar activitatea noastră continuă pâna voi Închide ochii cu totul !
      Mulțumesc pentru susținere !
      Aș fi curios să văd ce ar scrie acest ziar dacă aș distribui 204 Câini înapoi pe stradă de unde au fost preluați :)):)):)) Promit Autorităților Salaj : Poliția Animalelor -Avertisment , DSV -Amendă ,Garda de Mediu – Amendă în așteptare , ITM – Amendă, data viitoare la ce mai mica sancțiune de (1 leu) Câini vor fi duși in Zalău cu dube ca să îi preia ei pe câini și să îi îngrijească așa cum îi îngrijesc eu !Fiecare autoritate va avea 51 de câini in fata instituției ! Menționez toți câini din Adăpostul din Fântânele comuna Dragu sunt salvați din Ucraina , Adăposturi publice fără condiții bune din România , de pe raza județelor Cluj si Sălaj și de la oamenii care au probleme de Sănătate și nu au mai putut avea grija de aceste suflete nevinovate ! ( Adăpostul de câini se află în sat Fântânele comuna Dragu ) 😅

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut