Controale în teren privind curățarea cursurilor de apă

1
100

Echipe de inspecție și control verifică, în această perioadă, pe raza județului, modul în care sunt salubrizate cursurile de apă.

Pentru fiecare unitate administrativ teritorială din Sălaj se controlează, în principal, modul în care au fost realizate măsurile și lucrările stabilite la verificările efectuate în anul 2020, existența depozitărilor de deșeuri și de material lemnos pe malurile și în albiile cursurilor de apă, precum și în sectiunile de scurgere a podurilor și podețelor, care prin antrenare pot conduce la obturarea scurgerii, existența depozitelor de material lemnos pe formațiunile torențiale din apropierea zonelor locuite, modul în care au fost realizate sau întreținute șanturile și rigolele de scurgere a apelor pluviale în localități, precum și cursurile de apă pe raza localităților.

Sunt verificate, de asemenea, zonele nesalubrizate de pe cursurile de apă unde s-au produs inundații în anul 2020 și stadiul măsurilor și lucrărilor de remediere realizate. Sunt avute în vedere cursurile de apă mici pe care s-au produs în anii anteriori blocaje care au dus la pagube materiale sau umane, precum şi localităţile în care au avut loc inundaţii ca urmare a nerealizării sau neîntreţinerii şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale.

În acest context, prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a convocat, vineri, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Gărzii Forestiere Judeţene, pentru a analiza modul în care se derulează acţiunea de verificare a salubrizării cursurilor de apă, demarată în 11 mai, şi cum au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele în localităţi, pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor.

„Aceste acţiuni de verificare şi control sunt foarte importante, pentru a putea preveni inundaţiile şi alte evenimente neplăcute. Vă rog să le acordaţi atenţia cuvenită, fiecare instituţie în parte”, le-a transmis prefectul Dari Toma.

1 COMENTARIU

  1. Mai nea sarbatoare de la Garda de Mediu cand aveti de gand sa veniti in control pe strada Closca din Jibou sa vedeti dezastrul ecologic care se produce de ani de zile prin deversarea dejectiilor direct in vale , va faceti ca nu vedeti , hai SIKTIR!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.