Contributie de solidaritate de 90% de la bugetari cu salarii peste presedinte

Guvernul analizeaza posibilitatea de a percepe de la angajatii la stat o “contributie de solidaritate” de 90%, aplicata la diferenta de venit care depaseste nivelul salariului presedintelui Romaniei, fiind de peste 8.000 lei, din sumele astfel obtinute urmand sa fie sprijinite din punct de vedere salarial persoanele cu venituri reduse, a anuntat premierul Emil Boc. “Am discutat despre o contributie de solidaritate, nu am luat o decizie, dar Guvernul analizeaza posibilitatea introducerii unei contributii de solidaritate pentru cei care au venituri de la stat peste salariul presedintelui Romaniei. Toti cei care de la stat au venituri peste salariul presedintelui Romaniei, venituri care sunt de peste 80 de milioane (lei vechi – n.r.), vor fi taxate cu 90%, daca o asemenea propunere se va adopta”, a spus Boc.
El a explicat ca pentru bugetarii care castiga din diverse surse 15.000 lei, diferenta de la 8.000 lei pana la 15.000 lei, respectiv de 7.000 lei, va fi taxata cu 90%. “Este in fapt o contributie de solidaritate care va merge intr-un fond special din care Guvernul va putea sa asigure sprijin salarial pentru cei cu salarii mici, astfel incat sa putem proteja in societate categoriile cele mai vulnerabile in aceasta perioada de criza. Este vorba nu de o taxa, ci de o contributie care se aplica doar acelora care la stat au venituri peste salariul presedintelui Romaniei”, a aratat premierul.
Seful Guvernului a insistat asupra faptului ca aceasta masura, daca va fi introdusa, trebuie tratata ca o contributie de solidaritate si nu ca o taxa. El a precizat ca respectiva contributie ar urma sa fie introdusa pentru acest an, probabil prin ordonanta de urgenta, dupa ce va fi discutata in prealabil cu partenerii sociali.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut