Contributia pentru accidente de munca, mai mica

0

Agentii economici vor plati mai putin la asigurarile pentru accidente de munca si imbolnaviri profesionale. Cotele de contributii datorate de acestia in functie de clasa de risc au fost stabilite pentru anul 2009, printr-o ordonanta adoptata la sfarsitul lui 2008, de la 0,15% la 0,85%. Aceste procente se aplica asupra sumei veniturilor brute realizate lunar. In 2008, nivelul cotelor de contributie pentru asigurarea la accidente de munca si boli profesionale era cuprins intre 0,4% si 2% in functie de specificul firmei si categoria de risc in care era inclus fiecare angajat.
Aceasta asigurare prevede protectia sociala a salariatilor impotriva diminuarii sau pierderii capacitatii de munca si decesului, ca urmare a accidentelor de munca si a bolilor profesionale. Asiguratii au dreptul la reabilitare medicala si recuperarea capacitatii de munca, indemnizatie pentru incapacitate de munca, rambursare de cheltuieli, acordare de dispozitive medicale etc. Dupa calculare si retinere, contributiile se vireaza pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza drepturile salariale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut