Contractul privind drepturile de televizare a meciurilor din Liga I ar putea fi renegociat

Adunarea Generala a LPF l-a desemnat, luni, pe presedintele Dumitru Dragomir sa discute cu reprezentantii castigatorilor drepturilor de televizare a meciurilor Ligii I, RCS&RDS – Antena 1, existand si posibilitatea unei renegocieri a contractului, a afirmat secretarul general, Valentin Alexandru. “Plecand de la faptul ca se apropie data la care consotiul RCS&RDS – Antena 1 trebuie sa faca plata pentru editia urmatoarea a campionatului, 2009/2010, din cauza situatiei economice, a crizei planetare, s-ar putea sa fie niste probleme in executarea acestei plati. A fost imputernicit domnul Dumitru Dragomir, impreuna cu casa de avocati care reprezinta Liga sa participe la discutii cu acest consortiu, eventual negocieri, urmand ca imediat, daca e cazul, sa convocam o Adunare Generala in care membrii Ligii sa-si spuna parerea. Suntem chiar obligati de lege, de marile probleme care s-au creat in lume. Toate contractele inainte de criza se renegociaza. Acum in Europa se renegociaza contractele, pentru ca daca nu ai, de unde sa iei? Nu e nimeni vinovat de aceasta criza”, a spus Valentin Alexandru.
Antena 1, alaturi de operatorul de cablu RCS&RDS, a castigat, la sfarsitul lunii martie a anului 2008, licitatia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I in sezoanele 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA, ceea ce inseamna 102 milioane de euro. Urmatoarea rata din contractul incheiat cu Liga Profesionista de Fotbal trebuie achitata pana la 15 mai 2009.
Valentin Alexandru spera sa nu se ajunga la rezilierea contractului cu actualii detinatori ai drepturilor de televizare. “Daca apar probleme dupa 15, daca exista propuneri, ne vom intalni, pentru ca trebuie sa gasim si solutii. Vom gasi solutia cea mai buna pentru toata lumea, in primul rand pentru fotbalul romanesc. Trebuie sa recunoastem ca sunt cluburi care fara aportul acestor drepturi financiare au probleme. In orice contract exista un contract care se refera si la reziliere, dar speram sa nu se ajunga acolo”, a mai spus Alexandru.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *