Continuă țepele cu e-Factura

ANAF atrage atenția cu privire la o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt rugați să furnizeze informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează.

Mesajele false sunt transmise de pe adresa de e-mail [email protected].

“Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF! Reiterăm următoarele: Nu deschideți aceste emailuri, nu dați curs unor astfel de solicitări! Nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut! Nu transmiteți date personale! Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spațiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate). În contextul obligativității sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenționate cu scopul de a frauda sau obține informații cu caracter confidențial, astfel că vă recomandăm atenție sporită!
Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția”, precizează ANAF.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *