septembrie 22, 2023

Se caută rezerviști voluntari. 50 de locuri în Sălaj

0

Până la data de 28 iulie, Ministerul Apărării Naționale face înscrieri pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar, în Armata României.

La nivel naţional, sunt disponibile în total 2.187 de locuri, din care 50 locuri în unităţile militare dislocate pe raza judeţului Sălaj: 9 ofiţeri, 1 maiştru militar, 10 subofiţeri și 30 soldaţi gradaţi rezervişti voluntari.
 
Vârsta maximă pentru înscriere este de 55 ani pentru cadrele militare, înainte de data depunerii cererii de înscriere, respectiv 51 de ani pentru gradaţi/soldaţi înainte de data semnării primului contract.
Printre avantaje, se numără remuneraţia acordată în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, în cuantum de 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut, indemnizația de instalare, compusă din solda de funcţie, gradații, solda de comandă și solda de grad, eliminarea obligației privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării sau nefinalizării contractului, eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate, crearea posibilității repartizării în funcție, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.

Poți să devii subofițer în Amata României pe filieră indirectă!

Sunt disponibile 30 de locuri la Centrul de instruire pentru muzici militare (Muzici Militare), ultima zi de înscriere a candidaților fiind 14 iulie. Susținerea probelor de selecție a început în 4 iulie și continuă până în 28 iulie.
De asemenea, sunt disponibile 140 de locuri la Centrul de perfecționare medico-militară din Sibiu (Sanitar). Ultima zi de înscriere a candidaților este 28 iulie, iar probele de selecție, începute în 3 iulie, continuă până în 11 august.
Pentru mai multe informații, consiliere de specialitate şi înscriere, vă puteți adresa personalului Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Sălaj, situat în Zalău, strada Locotenent Colonel Pretorian nr.30, telefon 0260-660.964 sau 0745.511.616, de luni-vineri, între orele 08:00-16:00.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut