septembrie 29, 2023

Continuă campania de recrutare și selecție pentru rezerviști volunatri

0

Până în data de 25 august, Ministerul Apărării Naționale face înscrieri pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de reservist voluntar, în Armata României.

La nivel național, sunt disponibile 2.187 locuri, din care 50 locuri în unitățile militare dislocate pe raza județului Sălaj: 9 ofițeri, 1 maistru militar, 10 subofițeri, 30 soldați gradați rezerviști voluntari. Candidaţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, dacă optează pentru cadre militare rezerviști voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri), respectiv între 18 și 50 de ani, dacă optează pentru soldați și gradați rezerviști voluntari.

Începând cu anul 2021, Statutul rezerviștilor voluntari a fost îmbunătățit, principalele beneficii asigurate fiind: remuneraţie acordată în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, în cuantum de 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut; indemnizație de instalare – compusă din solda de funcţie, gradații, solda de comandă și solda de grad; eliminarea obligației privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării sau nefinalizării contractului; eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate; crearea posibilității repartizării în funcție, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.

Pentru înscriere, sunt necesare următoarele documente: actele de identitate, în original şi în copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim șase luni înainte de data depunerii; acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competente dobândite în viața civilă, în original şi în copie; permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă îndeplinirea atribuțiilor postului pentru care candidează, presupune conducerea tehnicii specifice; livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist. Se pot înscrie cetăţeni cu sau fără pregătire militară.

Au început înscrierile pentru admiterea în învățământul posticeal militar de formare a maiștrilor militari și subofițerilor in activitate – SESIUNEA A II-A ( august 2023)

Până în data de 18 august, are loc înscrierea candidaților. Din 9 până în 21 august, e programată susținerea probelor de selecție aptitudinală în cadrul Centrului Zonal de Selecţie şi Orientare Alba Iulia, conform precizărilor primite de la personalul recrutor.

În 24 august, se finalizează dosarele de candidat. În 31 august, are loc adminterea pentru programele de studii posticeale pentru formarea inițială a maiștrilor militari și subofițerilor.

Școala Militră de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ,,Basarab I”

– Tancuri/comandant și mecanic conductor tancuri și blindate pe șenile – 69 locuri;

– Sprijin logistic/Auto – 139 locuri;

– Geniu/Geniu – 99 locuri.

Pentru toate locurile neocupate este necesară deținerea permisului de conducere categoriile B și C.

Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ,,Traian Vuia”

– Aviație/operator (calculator) trafic aerian -6 locuri;

– Aviație/război electronic în aviație și apărare antiaeriană -14 locuri.

Pentru locurile rămase neocupate este necesar Certificat medical pentru personal aeronautic militar (INMAS), fie grupa III F pentru operator (controlor) trafic aerian fie grupa IV pentru război electronic în aviație și apărare antiaeriană.

Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Logistică ,,Gheorghe Lazăr”

-Intendență – 1 loc;

-Administrație – 10 locuri;

-Administrație proprietate imobiliară – 11 locuri.

Se pot înscrie și elevii care susțin examenul de bacalaureat în sesiunea august 2023, cât şi absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în anul 2023.

Până la data concursului de admitere trebuie făcută dovada promovării examenului de bacalaureat. Candidații care au susținut probele de selecție și au fost declarați respinși la probele de verificare a capacității motrice  în sesiunea a-I-a de admitere în învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari şi a subofiţerilor pot să se  reînscrie în această sesiune.

Pentru mai multe informații, consiliere de specialitate și înscriere, adresați-vă personalului Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Sălaj, situat la adresa Locotenent Colonel Pretorian nr.30, Zalău, telefon: 0260-660964 sau 0745511616, sau pe pagina de Facebook-Centrul Militar Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut