octombrie 7, 2022

Consulul onorific Jose Arnau Uson spune ca poate aduce firme spaniole in Salaj daca ne hotaram sa facem un parc industrial

Consulul onorific al Spaniei, Jose Arnau Uson – care are drept circumscriptie consulara judetele Cluj, Salaj, Satu Mare, Maramures, Bistrita Nasaud si Suceava – a facut in 31 ianuarie o vizita de lucru in Maramures, pentru o intalnire cu autoritatile judetene. Intalnirea a fost solicitata de consulul onorific al Spaniei inca de la sfarsitul anului trecut, in vederea stabilirii unor relatii de colaborare intre autoritatile spaniole cu jedetele romanesti din circumscriptia sa.

rn

in cadrul discutiilor purtate cu presedintele Consiliului Judetean Maramures, cei doi oficiali au atins mai multe puncte de interes, printre care posibilitatea realizarii in Maramures a unui parc industrial, un parteneriat de infratire cu o regiune similara din Spania, o intalnire a oamenilor de afaceri din cele doua tari, dar si varianta unor zboruri internationale din Spania si catre Spania de pe Aeroportul International ”Maramures”.
Consulul onorific al Spaniei a precizat ca doreste sa se intalneasca cu reprezentantii tuturor judetelor aflate in circumscriptia sa consulara, pentru ca, ulterior, sa aiba o imagine a fiecarei zone si sa poata oferi oamenilor de afaceri din Spania o imagine cat mai corecta a regiunii.
”Reprezentantii administratiei locale din Salaj si Suceava au aratat ca isi doresc sa realizeze parcuri industriale, iar noi avem posibilitatea de a aduce, din Spania, firme cu experienta in domeniu. Clujul are deja un parc industrial privat printr-o investitie spaniola, care se intinde pe o suprafata de patru hectare, acum fiind ridicate halele industriale (…)”, a declarat Jose Arnau Uson, potrivit paginii de facebook a Consiliului Judetean Maramures.
De peste zece ani ne gandim
la parc industrial, dar nu il facem
Ideea de a atrage investitori prin construirea unui parc industrial la Zalau face peste zece ani vechime fara sa se materializeze in vreun fel. In 2008, Consiliul Local Zalau a decis ca este nevoie de un parc industrial, sub denumirea "Parcul Industrial – Zalau Nord". Culmea, primaria nu a reusit sa gaseasca teren atunci, din cauza ca singurele oferte veneau de la latifundiarul german Czell Laurentz Benjamin si nu au fost considerate potrivite. In 2016, un studiu dat publicitatii de presedintele Consiliului Judetean, Tiberiu Marc, sublinia ca salariile in judet sunt substantial mai mici decat media nationala, ca avem o rata de inactivitate economica ridicataa in randul populatiei, ca avem o pondere redusa a fortei de munca cu studii superioare, ca avem putini investitori noi si, ca o concluzie, ca avem nevoie de un parc industrial. Dar nu s-a facut. Singurul parc industrila din Judet este cel din Jibou, care are succes, este ocupat la maxim si se extine.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.