Consiliul Județean vrea să reabiliteze zona Monumentului de la Guruslău

Consiliul Județean vrea să reabiliteze zona Monumentului de la Guruslău

Consiliul Județean Sălaj intenționează să reabiliteze zona Monumentului de la Guruslău. În acest sens, este nevoie ca terenul să treacă din domeniul public al comunei Hereclean în domeniul public al județului, iar obiectivul să fie declarat bun de interes public județean, în loc de bun de interes public local.

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus aprobării consilierilor județeni în ședința din 26 septembrie.

Prin proiectul de hotărâre inițiat de administrația sălăjeană, se solicită trecerea monumentului, dar și a terenului aferent, de la primăria Hereclean, în administrarea Consiliului Județean Sălaj.
“Pentru a aborda unitar investițiile pe care dorim să le realizăm la acest monument istoric, se impune ca imobilul, aflat în proprietatea Comunei Hereclean, compus din construcții-podeț, cu o suprafață construită la sol de 50 mp și teren în suprafață de 21.478 mp, să fie în proprietatea Județului Sălaj și administrarea Consiliului Județean Sălaj”, se arată în referatul proiectului de hotărâre.
“Trecerea acestui imobil din domeniul public al Comunei Hereclean şi administrarea Consiliului Local al Comunei Hereclean, în domeniul public al Judeţului Sălaj şi administrarea Consiliului Judeţean Sălaj are ca scop principal dezvoltarea zonei printr-o abordare unitară a viitoarelor investiții pe care administrația județeană intenționează să le realizeze. Aceste investiții includ reabilitarea podețului peste Valea Zalăului, amenajarea drumului ce leagă DN1F de vârful dealului de la Guruslău, respectiv a terenului din jurul monumentului istoric”, au precizat, pentru Graiul Sălajului, reprezentanții administrației județene.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *