Consiliul Județean vrea să cumpere clădirea Asirom, din centrul Zalăului

Prețul maxim stabilit de evaluator este de aproximativ un milion de lei

Administrația județeană vrea să cumpere clădirea Asirom, situată în centrul Zalăului, în spatele Școlii Gimnaziale Simion Bărnuțiu, pe strada Unirii. Imobilul a fost evaluat la aproximativ 200 de mii de euro.

Consilierii sunt chemați să își dea acordul, miercuri, 23 februarie, pentru proiectul de hotărâre privind achiziționarea acestui imobil. Odată votat proiectul și după însușirea raportului de evaluare și desemnarea reprezentanților din cadrul Consiliului Județean Sălaj care vor face parte din comisia de negociere, va fi încheiat procesul verbal de negociere, iar ulterior încheierii, președintele Consiliului Județean
Sălaj va semna contractul de vânzare în formă autentică.

Consiliul Județean Sălaj are în structură o serie de instituții subordonate, cu atribuții în gestionarea sectorului asistenței sociale, al culturii, sănătății, evidenței populației. O parte dintre acestea se confruntă în prezent cu un deficit de spații.
“În acest sens, Județul Sălaj a căutat soluții pentru soluționarea acestei probleme și s-a ivit posibilitatea achiziționării bunurilor aflate în proprietatea Asirom Vienna Insurance Group S.A., (…) situate în același imobil în care își desfășoară activitatea Direcția Generală
de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj, instituție subordonată Consiliul Județean Sălaj”, precizează administrația județului.
În vederea demarării acestei proceduri de achiziție, a fost realizat, de către evaluatorul autorizat Augustin Ielciu, raportul de evaluare al imobilului.

Prețul maxim stabilit pentru imobilul cu două etaje, în suprafață totală de circa 272 metri pătrați, este de 1.004.000 lei, adică 203.000 euro la cursul din 31 ianuarie 2022, data realizării evaluării. Clădirea are 470 mp teren.

Imobilul a fost construit în 1975 de către proprietar. De atunci încoace, nu au existat alte tranzacții ale acestui imobil. Proprietarul clădirii și al terenului aferent este Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurace Group SA.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *