Consiliul Judetean Salaj vrea sa isi faca club sportiv

Consiliul Judetean Salaj  vrea sa isi faca club sportiv

Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a anuntat, alaturi de profesorul Gheorgeh Tadici, ca analizeaza mai multe variante prin care poate finanta mai eficient echipa HC Zalau, luand in calcul si realizarea unui club sportiv.

rn

"In actuala organizare cu cei trei asociati, pe partea financiara, sigur, exista anumite limite legate de capacitatea de finantare din zona privata. Trebuie sa recunoastem ca problemele pe partea de finantare sunt determinate de o lege nu foarte prietenosa pentru sport. Am vazut in ultima perioada ca sunt tot mai multe autoritati publice din tara care isi organizeaza activitatea sportiva in cluburi, municipale sau de alta natura. Chiar inainte de a veni aici m-am uitat, la Bistrita s-a adoptat in Consiliul Judetean o hotarare prin care sa se intemeieze un club sportiv. Ne gandim si noi si vom analiza daca nu e o formula mai buna pe viitor, dupa ce am trecut prin atatea experiente. Vrem sa dam stabiltiate si vulnerabiltatea sa fie mai mica. Vom analiza daca o asemenea varianta e mai potrivita", a spus Tiberiu Marc, care detine si functia de presedinte de onoare al HC Zalau.

rn

Primaria Zalau isi face club dupa modelul SCM Craiova

rn

Si Primaria Zalau a anuntat ca isi va face un club sportiv pentru a putea finanta o echipa de fotbal, dupa ce FC Zalau s-a desfiintat anul trecut.
Se lucreaza deja la gasirea unei denumiri potrivite pentru acest club, dupa ce, luna trecuta, Ministerul Justitiei a respins o solicitare a Primariei Zalau de infiintare a unui club sportiv pe motiv ca numele pe care administratia il dorea se asemana mult cu un alt club din judet. Numele initial pe care il vroia Primaria Zalau, dar care a fost respins, era "Clubul Sportiv Municipal Zalau Mesesul". Zilele trecute, reprezentantii Primariei Zalau au facut un nou demers si au mers la Ministerul Justitiei cu trei denumiri: Clubul Sportiv Municipal Porolissum Zalau, Clubul Sportiv al Primariei Zalau si Sport Club Municipal Fair-Play Zalau.
Noul club sportiv al Primariei Zalau va avea toate ramurile, inclusiv fotbal, fiind o varianta de a realiza o echipa care sa promoveze treptat si sa ajunga iar in Liga a III-a, acolo unde a fost si FC Zalau. Clubul Primariei va avea si ramuri de volei si handbal.
Noul club din oras se va realiza dupa modelul SCM Craiova, care are toate ramurile sportive, inclusiv handbal si volei.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *