septembrie 29, 2023

Consiliul Județean Sălaj vrea să cumpere Vila Vlad ca sediu pentru Ambulanță

3

Administrația județeană intenționează să cumpere Vila Vlad, pensiune scoasă la licitație de un executor judecătoresc, pentru a reloca în acest imobil Serviciul Județean de Ambulanță Sălaj.

Vila-Restaurant, situată pe strada strada Gheorghe Doja nr. 159, chiar la ieșirea din oraș, pe partea stângă, lângă benzinărie, are o suprafață construită la sol de 712 metri pătrați, D+P+1E+M, etajul și mansarda fiind nefinalizate.
În contextul investițiilor de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, conducerea județului consideră eliberarea clădirii unde funcționează acum Serviciul de Ambulanță este necesară pentru a se putea reloca, în condiții optime, blocului operator și secția ATI.

Având în vedere faptul că Județul Sălaj nu deține în proprietate imobile care să corespundă legislației în vigoare pentru desfășurarea în bune condiții a Serviciului de Ambulanță, intenționează să achiziționeze prin licitație publică de la S.C. Vila Vlad Resort S.R.L., societate aflată în procedura de lichidare, imobilul cu pricina.

Prețul de pornire a licitației de 3.026.644 lei, la care se adaugă TVA.

Pentru ca investițiile ce au fost derulate la Spitalul Județean de Urgență Zalău să fie abordate în mod unitar și pentru a propune cele mai bune soluții sub aspectul localizării și a realizării circuitelor aferente pentru investițiile necesare în continuare, Județul Sălaj a contractat serviciile de elaborare a unui masterplan pentru Spitalul Județean de Urgență Zalău. Ulterior realizării acestui masterplan, a fost demarată investiția <Extindere, modernizare și dotare Spitalul Județean de Urgență Zalău>.

În vederea relocării blocului operator și a secției ATI în acest corp de clădire a fost elaborată o expertiză tehnică, în urma căreia se impune demolarea și reconstruirea clădirii, deoarece realizarea unei clădiri noi are o predictibilitate mult mai bună pe bugetul proiectului și pe graficul de execuție. Deoarece spațiul existent în această zonă este extrem de limitat și nu permite execuția în condiții optime a lucrărilor de extindere propuse, se impune relocarea activității Serviciului de Ambulanță Județean Sălaj într-o altă locație, mai accesibilă și mai potrivită activităților specifice acesteia”, explică administrația județeană.

Pentru ca intenția să poată fi pusă în practică, e nevoie de aprobarea consilierilor județeni. Astfel, în ședința din 31 august, pe ordinea de zi se vor afla atât proiectul de hotărâre privind achiziționarea imobilului, cât și cel privind aprobarea participării Județului Sălaj la licitația publică.

sursa foto: Facebook

3 thoughts on “Consiliul Județean Sălaj vrea să cumpere Vila Vlad ca sediu pentru Ambulanță

    1. Corect!Și care este logica după care se ghidează in alegerea vilei Vlad?!Stațiile de ambulanță de obicei sunt lăngă unitățile de primire urgențe!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut