Consiliul Județean Sălaj caută proiectant pentru Drumul Expres Jibou – Românași

Consiliul Județean Sălaj a lansat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Drumul Expres DX 4 Jibou – Românași. În lungime de aproximativ 20,5 km, acesta va face legătura între Autostrada Transilvania, în zona Românași, și Drumul de mare viteză Baia Mare – Jibou – Dej, în zona Jibou. Contractul are o durată totală de 20 de luni și o valoare de circa 15,12 milioane de lei (fără TVA).

Ofertele pentru proiectarea preliminară a acestui drum expres pot fi depuse până în data de 3 iunie 2024.

Anul trecut, în iunie, Consiliul Județean Sălaj și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au semnat acordul de parteneriat în vederea realizării Legăturii Jibou-Românași, drumul expres ce va asigura conectivitatea orașului Jibou la nodul de autostradă de la Românași, precum și a localităților din lungul aliniamentului acestei șosele la rețelele principale de transport din România și țările vecine.

Acest sector de drum este prevăzut a se implementa la profil de drum expres, de tip două benzi pe sens.
Conform Master Planului General de Transport al României, documentul strategic de planificare a investițiilor în domeniul transporturilor, “drumurile expres sunt prevăzute a fi implementate la profil de tip 2+2, fără intersecții la nivel cu alte drumuri sau căi ferate, fără a tranzita localități și au o geometrie în plan și în profil care să permită viteze sporite de deplasare, în condiții de siguranță”.
Conform destinației și configurației, drumul expres Jibou – Românași va face parte din rețeaua drumurilor de conectivitate și Transregio a României, care asigură conectivitatea rutieră în partea de nord-vest a țării, între A3 (zona Turda) – Cluj Napoca (zona Apahida) – Dej (Beclean-Bistrița) –  Baia Mare (Livada-Halmeu) – Satu Mare – Oar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *