Consiliul Judetean Salaj aproba o modernizare a Spitalului Judetean de 72 de milioane care nu exista

12
1715
Consiliul Judetean Salaj aproba  o modernizare a Spitalului Judetean de 72 de milioane care nu exista

Guvernul tocmai si-a luat inapoi 14 milioane de lei pe care iI daduse Consiliului Judetean anul trecut pentru o investitie similara la spital, dar banii nu au fost folositi

Consiliul Judetean Salaj, intrunit miercuri, 15 mai, in sedinta extraordinara, a aprobat principalii indicatori tehnico-economici pentru SExtindere Ambulatoriu, spitalizare de zi si bloc operator de la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, judetul SalajS. Ambitiosul proiect prevede spatiu pentru un bloc operator cu 10 sali de operatie si zona administrativa aferenta, structura de spitalizare de zi, spatiu pentru statia de sterilizare centrala, spatii pentru ascensoare si case de scari, spatii pentru sali de asteptare. Toate dotate cu echipamente medicale performante. Valoarea totala a lucrarilor si dotarilor propuse este de 72,14 milioane de lei. De unde atata amar de bani? Mai ales ca ne aducem aminte ca la sfarsitul anului trecut Guvernul a retras o finantare de 14 milioane pusi initial la dispozitie pentru o investitie similara. Am intrebat la Consiliul Judetean de unde finantarea pentru noile ambitii de modernizare. Si ni s-a raspuns ca... se cauta bani.
SCu privire la solicitarea dumneavoastra referitoare la sursa de finantare pentru proiectul SExtindere Ambulatoriu, spitalizare de zi si bloc operator de la Spitalul Judetean de Urgenta ZalauS, vom identifica toate sursele de finantare posibile (guvernamentale, fonduri europene, buget propriu), la fel cum am procedat si cu celelalte proiecte din domeniul sanatatiiS, ne-a transmis Biroul de presa al Consiliului Judetean Salaj.
Amintim asadar ca, printr-o adresa catre Consiliul Judetean Salaj, Guvernul condus de Viorica Dancila comunica in 3 decembrie 2018 ca isi ia inapoi banii alocati anul trecut de la bugetul de stat pentru finatarea reparatiilor capitale si a altor investitii care vizau extinderea ambulatoriului si a blocului operator. Salajenii isi facusera mari sperante pentru modernizarea si cresterea capacitatii Spitalului Judetean de a ne trata la alt nivel, pentru ca proiectul ratat si intens mediatizat anul trecut ca o promisiune ferma prevedea construirea a inca patru sali de operatii si a unui spatiu destinat expres spitalizarilor de zi.
Blocul operator al Spitalului Judetean a ramas cel mai neajutorat sector din spital. In cele cinci sali de operatie care exista acum, nu sunt conditii tocmai bune pentru ca chirurgii sa-si faca treaba. Pe langa ca nu sunt destule, sunt vechi si utilate... in vechime.
Motivul pentru care guvernul si-a luat banii inapoi e simplu. Administratia judeteana condusa de Tiberiu Marc nu si-a facut treaba, nu i-a investit pentru scopul in care au fost alocati. Consiliul Judetean a fost depasit, adica nu s-a priceput sa coordoneze proiectul. Deputatul Seres Denes, cel care a obtinut anul trecut finantarea prin amendamentele depuse la proiectul de buget pentru anul 2018, spunea in decembrie ca pur si simplu nu s-a reusit sa se cheltuie banii.
Dar ca administratia judetului e nepriceputa este deja de notorietate. Imediat dupa sedinta de Consiliu Judetean din luna octombrie, PNL Salaj remarca de altfel ca din bugetul destinat sectiunii de dezvoltare a judetului pe anul 2018, conducerea PSD - UDMR a Consiliului Judetean Salaj nu s-a priceput sa consume decat putin peste 12 la suta, ceea ce inseamna ca proiectele pentru dezvoltarea judetului nu sunt puse in practica.

 

COMENTARII

  1. Bozgorelule Artur , iar dezinformezi ,s-au dat bani pentru modernizarea Spitalului Judetean si anul trecut , doar ca n-au fost cheltuiti (??) si se dau bani si anul acesta cand speram sa fie cheltuiti cu folos . Rusine Iudo, ce te-ai vandut pentru 30 arginti !

  2. Si ce ai vrea ma rog ,postacule rosu ?Sa stam in pozitie de drepti in fata comunistilor securisti ?Se vede treaba ca esti platit bine de Psdracnea ca sa dezinformezi si manipulezi pe cei slabi de inger.

  3. Cu un asa mare administrator public Pop Emeric la care marti 14 mai 2019 i-a fost respins recursul privind incompatibilitatea cu functii publice de catre I.C.C.J,decizia fiind definitiva.Oare o sa-l mai tina in functie si dupa aceasta decizie ?,sau trebuie sa fure in continuare.

  4. P(r)ost(ana)cule de la 7;56 , nu stati in picioare , ci in pozitia cea mai comoda de lingai ordinari , ca sa-i puteti pupa in cur pe toti pesedeii si fanii lor . "Succesuri" !

  5. SE VEDE TREABA CA NU AI DE LUCRU LA PRIMARIE SAU CJ SAU ALTA INSTITUTIE LA CARE AL TAU PSD TE-A PUS SI TE PLATESTE BINE.TE AGITI DEGEABA ,MAJORITATEA NOASTRA A ROMANILOR NE-AM CONVINS IN ACESTI TREI ANI DE GUVERNARE A LUI DRAGNEA DE MINCIUNILE LANSATE CU SLOGANUL "INDRAZNESTE SA CREZI !" SI DE PROGRAMUL DIN SCOARTA IN SCOARTA DIN CARE NU S-A REALIZAT MAI NIMIC.ASA CA CIUMETE ROSU V-O TRAGEM LA VOT .

  6. Ciuma bruna , nazistii lui Werner , urmasii lui Hitler , adeptii doctrinei liberalo-werneriana "Dati cu parul (ciomagul cf. Dex)" sunt o hoarda salbatica de cioMAGARI, care produc impreuna cu sabotorul Werner , mai mult rau Romaniei , decat al doile razboi mondial . Trebuie starpiti din oua ! Si asa vor face romanii normali , cinstiti si realisti .

  7. Te-ai molipsit de ciuma rosie iremediabil.Trage-ti un glonte in cap ca esti total nerecuperabil .Auzi tu la el:"realist"-sute de km de autostrazi promise si nefacute;zeci-sute de spitale noi+crese+gradinite promise si nefacute ;scaderea puterii de cumparare a majoritatii oamenilor,mai vrei?"normali"-oameni ce :apara hotia din banul public beneficiand de pomelnicele psd ,nu sunt constructivi=nu accepta concursul de idei ,nu accepta ca altii sa aiba alte opinii -se cred posesorii exclusivi ai adevarului,etc "normali"-cred ca totul li se cuvine ,pusi pe criterii psd-iste si pe bani multi la buget de catre psd descosiderandu-i pe cei care lucra in privat si considerandu-i sclavi pe mosia lor a psdracnea .Voi ,astia toti ciumetii rosii trebuie sa fiti starpiti prin votul majoritatii poporului care i-l uraste pe dragnea&co-PATRI-hoti mai mult decat l-au urat pe Ceausescu.

  8. Acum imi dau seama si ii inteleg pe cei care se lamentau de gafele de exprimare facute de d-na prim-ministru , pentru consecintele ce se vor intampla . Datorita acestor gafe , in Univers a aparut o imensa gaura neagra , care pana la urma va inghiti omenirea , iar pana acum a afectat grav formele de viata rudimentare , printre care toti cioMAGARII , adeptii/lingaii nazistului Werner si a ORB(an)ULUI cretin !

  9. Intreb daca e voie sa si pareri diferite fata de uni postaci ??? Daca ai curajul sa postezi ceva favorabil facut de actuala conducere a tarii te face cineva lingaude ..c.., mu..,sau bugetar , din partea opusa de fac tradator sau securist..Chiar va meritati soarta ..sunteti ingusti in gandire nu v ati pus problema ca exista si oameni neutri care pot avea o parere chiar daca nu coincide cu a voastra . Nu va mai aduceti jigniri , incercati sa fiti umani si intelepti !!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.